Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brand haalt pilsproductie weg uit Wijlre

Brand haalt pilsproductie weg uit Wijlre
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) De Brand Brouwerij in Wijlre gaat verder als duurzame microbrouwerij met proeflokaal, nu de pilsproductie verhuist naar andere brouwerijen. Dit maakte de brouwer, die onderdeel is van Heineken, dinsdag bekend.

Om de toenemende vraag naar pils aan te kunnen, verhuist deze productie naar ’s Hertogenbosch en Zoeterwoude, waar Heineken ook brouwt.

In de nieuw te bouwen brouwerij op het huidige terrein in het Limburgse dorp Wijlre worden vanaf volgend jaar speciaalbieren zoals Brand UP en Brand Imperator gebrouwen. Ook is er straks volop ruimte voor partnerships en limited editions, aldus Brand.

De keuze heeft flinke gevolgen voor het brouwerijpersoneel. Slechts een klein deel van het huidige personeel kan in de nieuwe microbrouwerij in Wijlre werken. "Brand vertrouwt erop ontslagen te vermijden door in samenspraak met 48 medewerkers te kijken naar andere passende functies binnen het bedrijf", aldus de brouwer.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. g.raaier 26 september 2022 11:24
  [quote alias=Itelligence id=14428021 date=202209261104]
  Randstedelijke roof. Brand is Limburgse werkgelegenheid.
  [/quote

  48 werknemers. Het is wat.. Vaak worden dit soort argumenten op basis van onderbuikgevoel benoemd bij dergelijke (productie)bedrijven. Dit terwijl een groot deel van de arbeid toch echt gemechaniseerd is.
 2. forum rang 4 FlashHenk 26 september 2022 12:03
  quote:

  Willy schreef op 26 september 2022 11:13:

  Jammer, werkgelegenheid is voor Heineken (miljardairs) geen argument. mensen moeten wijken voor geld. Als je overgenomen wordt door heineken weet je dat je uiteindelijk naar de slachtbank gaat. Altijd jammer dat een goed biermerk zich verkoopt aan de meest matige bierbrouwer van NL.
  De meest matige brouwer van Nederland is AB Inbev. Het feit dat mensen in de nonsens van Hertog Jan tuinen geeft wel aan dat ze de ballen verstand hebben van bier.
 3. eu-forist 26 september 2022 12:18
  Jaja: Alfa of Gulpener

  Op bier-gebied is randstad-bier gewoon minder en gemiddeld duurder . Het water aldaar is gewoon minder geschikt voor bier. De beste en lekkerste bieren m.i. komen gewoon uit oa. Limburg of België.

  Heineken heeft Brands over kunnen nemen (1989) omdat de aandelen (en rechten verbonden aan aandelen) over de 'eigenaarsfamilie' waren 'verwaterd' en een groot aantal familieleden deze ten gelde hebben gemaakt

  grtz
 4. en dan nog even dit 26 september 2022 12:29
  De kop had moeten luiden "Heineken haalt weg". Zonde van die commercial kort geleden over ons eigen bier gebrouwen in Limburg. Marketing priet praat dus allemaal. Zo ging t met brouwerij de Ridder in Maastricht ook, Wijckse witte, etc. Gelukkig blijven er kleine brouwerijen ontstaan, worden ze te groot, doet Heineken of een ander een "offer you cannot refuse" en slokt alles op totdat hoogstens de merknaam nog overblijft en zelfs dat is niet zeker. Kijk naar dat echte authentieke Italiaanse "Birra Morette"ook al Heineken, etc Affligem, ook al Heineken.. en meer opslokken..
 5. forum rang 4 Pitmans 26 september 2022 18:17
  Wel grappig om in een ander artikel hierover te zien hoe zo'n bedrijf tegenwoordig de duurzaamheidskaart trekt om een kostenbesparing te verantwoorden.
  Overigens denk ik niet dat je (hier) ooit van Birra Moretti of Affligem's had gehoord als ze niet door Heineken waren overgenomen.
  En de dure omwonenden in de Rechtstraat rond de Ridder brouwerij, waren al lang in opstand gekomen als die daar nu nog zat (die kleinschalige nieuwe stadsbrouwerij valt nog wel te accepteren).

  "Brand bier, tijden veranderen…

  Het bier waar Limburg trots op is wordt vanaf 2024 niet meer in Limburg gebrouwen, maar in Den Bosch of Zoeterwoude.

  Dat maakte Heineken vandaag bekend. De fameuze brouwerij in Wijlre gaat dicht omdat het volgens Heineken niet mogelijk is om de productie van het Limburgse pils op duurzame en betaalbare wijze op te schalen om de aan de beoogde groei te kunnen voldoen.

  Een groot deel van de brouwerij in Wijlre wordt afgebroken om plaats te maken voor groen. In de gebouwen die overblijven wil Heineken een nieuwe brouwerij vestigen om er ambachtelijke speciaalbieren te brouwen.

  Met deze reorganisatie verdwijnen in Wijlre een veertigtal banen. De betroffen werknemers worden naar ander werk binnen de brouwerij of daarbuiten begeleid.

  Brand maakte in het verleden enkele iconische reclamefilmpjes. Herinnert u zic

  De microbrouwerij in Wijlre wordt straks 100 procent CO2-neutraal. Ook het proeflokaal bij de Brand-brouwerij blijft bestaan. Financiële details over de reorganisatie gaf Brand niet.

  Vakbond CNV spreekt van een trieste dag voor alle werknemers omdat een van de oudste brouwerijen in Nederland over anderhalf jaar dichtgaat. Volgens de bond verandert de brouwerij straks waarschijnlijk in een pub, waar nog maar een handjevol mensen zal werken.

  De brouwerij wordt volgens de bond gefaseerd afgebouwd. De afdeling verpakkingen gaat in juli volgend jaar dicht. Vanaf februari 2024 stopt Brand op grote schaal met brouwen. Werknemers die tot aan de sluitingsdatum van hun afdeling bij de brouwerij blijven werken, krijgen daarvoor een beloning van 15.000 euro. Ook in andere opzichten kunnen de werknemers volgens CNV rekenen op “een ruimhartig vangnet”, zoals de baangarantie.

  Werknemers die, na een aanbod voor een andere baan bij Heineken, kiezen voor een andere baan, kunnen alsnog rekenen op de afspraken uit het sociaal plan. “Ongeacht de lengte van het dienstverband krijgen zij dan een vergoeding van 25.000 euro mee”, aldus CNV."
  sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20220...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

88,280 17:35
-0,420 -0,47%
Premium

Biedt de koersafstraffing van Heineken kansen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links