Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank ziet marktherstel bij milde recessie

Deutsche Bank ziet marktherstel bij milde recessie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank houdt er rekening mee dat de aandelenmarkten nog verder gaan dalen, maar voorziet ook dat ze weer kunnen herstellen zodra de markt gelooft dat de recessie zal meevallen.

Op de korte termijn zullen de economische onzekerheden de markten volatiel houden, omdat zowel de Verenigde Staten als Europa een periode van economische krimp te wachten staat.  

"Maar als markten beginnen te geloven dat deze recessies waarschijnlijk mild, van korte duur en halverwege 2023 ruimschoots achter de rug zullen zijn, dan zullen mogelijke verdere marktdalingen in de komende maanden uiteindelijk worden gevolgd door marktwinsten", aldus chief investment officer Christian Nolting. En markten lopen doorgaans op verwacht economisch herstel vooruit.

"Met herstel aan de horizon voorspellen we winstgroei met percentages in de lage enkele cijfers in de meeste ontwikkelde aandelenmarkten gedurende de komende twaalf maanden. Voor opkomende markten verwachten we lagere maar nog altijd positieve rendementen", aldus Nolting.

Vooralsnog is er veel onzeker, dat niet te vangen is in een enkel narratief dat beleggers kan vertellen wanneer ze moeten handelen. "Er blijven veel vragen over de Amerikaanse consument, de afhankelijkheid van Europa van energie, het succes van de economische heropening van China en mogelijke toekomstige inflatiepaden."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STOXX Eur 600(P)-EUR 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

STOXX Europe 600 (P)-Euro

450,22 29 sep
+1,72 +0,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links