Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgan haalt NN van kooplijst

JPMorgan haalt NN van kooplijst
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) JP Morgan heeft het aandeel NN Group van zijn kooplijst gehaald, om diverse redenen, en verlaagde het koersdoel van 58,00 naar 47,00 euro. Dat bleek uit een rapport van de zakenbank.

Ten eerste zag NN als één van de weinige verzekeraars in de Benelux de solvabiliteit scherp dalen in het afgelopen halfjaar, waardoor deze nu duidelijk lager is dan van rivaal ASR. Dat betekent dat er minder ruimte is om de aangekondigde aandeleninkopen uit te breiden. Omdat ook andere verzekeraars aandeleninkoopprogramma’s op het menu hebben staan, is het relatieve voordeel van NN op dit punt kleiner geworden.

De hoeveel kapitaal die NN genereert zal volgend jaar waarschijnlijk boven de doelstelling uitkomen van 1,5 miljard euro, maar dat is volgens de analisten van JP Morgan door de markt ook al ingeprijsd. Wat de markt mogelijk nog niet voldoende doorziet, is dat deze vermogensaanwas relatief gevoelig is voor marktbewegingen van risico-opslagen op hypotheken en rentebewegingen.

Ten derde maakt de bank zich zorgen over de winstgroei en de strategische logica van de activiteiten. De verkoop van de vermogensbeheertak aan Goldman Sachs laat een belangrijke bron van fee-inkomsten verdwijnen, terwijl ook het duurzaamheidsprofiel eronder lijdt, omdat NN niet meer zelf de controle heeft over hoe duurzaam de gelden worden belegd.

De strategie voor de Europese verzekeringstak noemen de analisten verder onduidelijk, terwijl Japan Life een buitenbeentje is dat relatief weinig kasinkomsten genereert en dus ook niet hoog gewaardeerd zal worden door beleggers.

Het advies van JPM daalde van Overwogen naar Neutraal. Het aandeel NN noteerde woensdag 2,0 procent in het rood op 39,93 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,690 18 apr
0,000 0,00%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links