Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HAL doet bod op Boskalis gestand

HAL doet bod op Boskalis gestand

(ABM FN-Dow Jones) HAL doet het overnamebod op Boskalis van 33,00 euro per aandeel gestand. Dit maakten het baggerbedrijf en de holding woensdag bekend.

HAL verhoogde eind augustus het bod nog met een euro naar het huidige niveau, aangepast voor het in mei uitgekeerde dividend door Boskalis van 0,50 euro per aandeel.

De biedprijs inclusief het dividend vertegenwoordigt een premie van circa 32 procent ten opzichte van de slotkoers voorafgaand aan de aankondiging van het eerste bod, gedaan op 10 maart 2022.

Van de uitstaande aandelen is nu 82,2 procent aangemeld of in bezit van HAL. De resterende aandelen kunnen tot 20 september van dit jaar worden aangeboden tijdens de na-aanmeldingstermijn tegen dezelfde voorwaarden.

De overdracht van de vennootschap vindt plaats op 14 september aanstaande, waarop de biedprijs in contanten wordt betaald.

Als HAL na afronding van de transactie minimaal 95 procent de uitstaande aandelen Boskalis in handen heeft, zal de investeerder een uitkoopprocedure starten, om zo ook de laatste aandelen in handen te krijgen. Bij een lager percentage, maar wel boven de 85 procent, is afgesproken dat HAL "Boskalis in kennis mag stellen dat zij de Fusie en Liquidatie na het Bod wenst door te voeren of, met instemming van Boskalis, een alternatieve structuur voor beëindiging van de beursnotering van de Aandelen".

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 54% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 7 september 2022 09:38
  Als HAL (long) aandeelhouder zou ik zeggen aan de huidige nog kleine groep Boskalis-aandeelhouders.
  Bied ze aan en koop van de opbrengst HAL dan doe je gewoon mee met dit mooie bedrijf. Kwestie van lange adem maar Boskalis gaat van de beurs. Scheelt HAL weer jaarverslag e.d.
 2. Warm Buffet 7 september 2022 09:58
  quote:

  Mr.Windows schreef op 7 september 2022 09:38:

  Als HAL (long) aandeelhouder zou ik zeggen aan de huidige nog kleine groep Boskalis-aandeelhouders.
  Bied ze aan en koop van de opbrengst HAL dan doe je gewoon mee met dit mooie bedrijf. Kwestie van lange adem maar Boskalis gaat van de beurs. Scheelt HAL weer jaarverslag e.d.
  Of wellicht had HAL een iets genereuzer bod moeten doen om deze situatie te voorkomen?? Ik houd m'n BK aandelen vooralsnog vast.
 3. Ronmoney 7 september 2022 13:05
  Wat ik niet begrijp ?? Dat de putopties van dec 30,00 >> 3€ onder het bod nog zo'n hoge premie heeft en TEVENS dat de call dec 35 eveneens zo'n hoge premie heeft ?? Als bod door gaat vervallen of expireren beiden waardeloos ?? Je zou bij deze dan zeggen ?? dat je vrijwel 100% zeker geld kan verdienen als je deze opties schrijft ?? En waarom zou de koper de tegenpartij dan vandaag nog steeds zo hoog bieden op deze eigenlijk waardeloze opties ?? Ik heb alk vast van beiden een contract geschreven er kan ook maar één in the money komen dus kan ik beide gekregen premies onder de 30 en boven de 35 af of bij doen eer ik verlies zou leiden ?? Wie ziet hier een fout in mijn redenatie ??
 4. Ronmoney 8 september 2022 14:03
  Vandaag duidelijkheid ivm mijn commentaar eerder hier boven. Wie gisteren nog die put dec 30 of call dec 35 zou geschreven hebben na mijn bijlage zou vandaag die premie voor 100% BINNEN gerijfd hebben 100% winst op 1 dag dus.
  Vandaag daarnet dus zijn ALLE opties van Boskalis van de markt en van Euronext verdwenen en kreeg ik het bericht dat mijn opties aan NUL € gesloten zijn. WAARDELOOS dus wat ook mijn doel altijd is als ik opties schrijft !!
  HAD ik er maar MEER geschreven, al van bij begin bod verbaasd geweest en gebleven dat deze reeks dec opties nog zo'n premies gaven, gisteren kreeg je voor de put dec 30.00 nog 0.71 (x 100 per contract) en voor de call dec35.00 zelfs 1.18 (x 100 per contract)
  Eigenlijk nog nooit zo gemakkelijk en met zo'n klein risico een buitenkansje op beurs gevonden.
  Het feest is over nu, mogelijk volgt morgen het bericht dat Hal Biskalis van de beurs gaat halen zo als nu ed opties er al af zijn gehaald paar uur geleden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

124,400 10:51
-0,400 -0,32%
Premium

Transparantie HAL moet beter

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links