Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN Amro Oddo start volgen Ebusco met verkoopadvies

ABN Amro Oddo start volgen Ebusco met verkoopadvies
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo is gestart met het volgen van Ebusco met een Underperform advies en een koersdoel van 15,00 euro.

"Hoewel we erg geloven in de potentie van Ebusco's producten en de markt voor elektrische bussen, gaat de consensus uit van een onrealistisch, optimistisch scenario", aldus analist Eric Wilmer, die sceptisch is over de haalbaarheid van de doelstellingen van het bedrijf op middellange termijn.

De EBITDA-ramingen van ABN AMRO Oddo voor 2023 en 2024 liggen circa 65 procent onder de consensus op Bloomberg, ondanks dat deze verwachtingen al flink neerwaarts werden bijgesteld na de halfjaarcijfers. De consensus impliceert ook dat Ebusco een "onrealistisch groot" marktaandeel zal behalen.

Wilmer verwacht niet dat Ebusco op korte termijn richting marges van 25 procent kan gaan. "We zijn te spreken over de diverse orders die het bedrijf recent binnen heeft gehaald, maar deze zijn hard nodig om aan de marktverwachtingen te voldoen", aldus de analist. Hij wijst onder meer op hogere kosten, nu Ebusco de productie naar Nederland haalt, het bedrijf nieuwe markten betreedt en de verstoringen in de aanvoerketen hoogstwaarschijnlijk aanhouden. Ook waarschuwt Wilmer dat het gebruik van composiet in de bussen van Ebusco geen duurzaam concurrentievoordeel is.

Het aandeel Ebusco daalde maandag met 3,1 procent tot 19,40 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 mrt Slotcall: AEX scherpt record verder aan, Trump-aandeel door het dak en au Ebusco 2
  2. 26 mrt Opnieuw een lelijke misser van Ebusco

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 55% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 5 september 2022 09:36
    er is altijd wel een analist die het beter weet dan het bedrijf zelf, maar het lijkt me evident dat elke stadsbus in 2030 en 2035 en 2040 volledig electrisch dan wel op waterstof rijdt - dat is nog aardig wat bussen vervangen en daar doet E stevig aan mee.... ook Tesla begon op 1,20 of zoiets en lachte iedereen ze uit..... bedankt Oddo, dan kunnen de beleggers weer goedkoop inkopen en in 2030 op ? verkopen...
  2. Calvin 5 september 2022 11:36
    Zeker, Ook omdat Ebusco een "sterke groei van de omzet" heeft maar ja.. gaat ook "hand in hand gaat met oplopende verliezen, vanwege onder meer oplopende kosten en valutaire tegenwind". Eerlijk gezegd.. liever wachten tot de 17 euro.. Dat wat tussen haakjes staan was van David Kerstens van Jefferies..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

EBUSCO HOLDING

2,688 11:35
-0,032 -1,18%
Premium

Opnieuw een lelijke misser van Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links