Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gazprom levert beperkt gas aan Europa via Oekraïne'

'Gazprom levert beperkt gas aan Europa via Oekraïne'

(ABM FN-Dow Jones) Gazprom heeft zaterdag 42,7 miljoen kubieke meter aardgas via Oekraïne aan Europa geleverd, nadat vrijdag bekend werd dat de gastoevoer via Nord Stream 1 voorlopig stil ligt als gevolg van een lekkage. Dit meldde persbureau Reuters zaterdag.

De toevoer via het Sudzha-ingangspunt lag zaterdag iets hoger dan vrijdag maar compenseert niet de door Europa verwachte leveringen via Nord Stream 1.

Gazprom kondigde vrijdagavond aan dat het een olielekkage had ontdekt tijdens onderhoudswerkzaamheden aan Nord Stream 1 waardoor de geplande hervatting van de gasleveringen op zaterdag niet door konden gaan. 

Het is onduidelijk wanneer het probleem wordt opgelost.

Siemens Energy, dat normaal gesproken de Nord Stream 1-turbines bedient, zei dat een dergelijk lek de werking van de pijpleiding niet zou moeten beïnvloeden. Volgens Siemens Energy heeft het compressiestation van Portovaya, waar het lek werd ontdekt, andere turbines om Nord Stream 1 in bedrijf te houden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. G.errit@ 4 september 2022 16:42
    We kunnen in Nederland ook gewoon de gaskraan met beleid open zetten, compenseren de mensen uit Groningen op een fatsoenlijke manier en we leveren de mensen in Nederland gewoon gas voor een normale prijs, want nu laten we onze mensen gewoon op een afschuwelijke manier letterlijk in de kou zitten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links