Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HAL verhoogt bod op Boskalis

HAL verhoogt bod op Boskalis
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) HAL heeft maandag het overnamebod op Boskalis verhoogd van 32,00 naar 33,00 euro per aandeel.

De overnameprijs is aangepast voor het in mei uitgekeerde dividend door Boskalis van 0,50 euro per aandeel. De verhoogde biedprijs inclusief het dividend vertegenwoordigt een premie van circa 32 procent ten opzichte van de slotkoers voorafgaand aan de aankondiging van het eerste bod.

Boskalis vraagt aandeelhouders van het bedrijf in te stemmen met het bod. Boskalis vond het eerste bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemde het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. Eerdere pogingen van Boskalis om een hoger bod te krijgen, strandden nog bij HAL, maar de investeerder deed nu toch water bij de wijn.

Na de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Boskalis op 24 augustus zijn HAL en de baggeraar opnieuw met elkaar in gesprek gegaan.

AXECO en Rabobank oordeelden dat het verhoogde bod fair is, aldus Boskalis.

Aandeelhouders kunnen hun aandelen onder het verhoogde bod tot dinsdagavond 6 september aanmelden.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tradersonly 29 augustus 2022 13:53
    Laten we wel wezen. Zonder het bod zouden beleggers dit aandeel momenteel amper €25 laten noteren. Hetzelfde was jaren geleden van toepassing op volkerwessels. Mooi bedrijf , mooie winsten, doch de aandeelhouders parkeerden het met gemak 40% onder de introductiekoers. Tja dan vraag je er ook wel om.
  2. Mister-V 29 augustus 2022 15:36
    Ik snap nog steeds niet waarom HAL niet de "blokkade op het stemrecht" en het "dividend uitkeren" heeft toegepast. Ze hebben ten slotte al meer dan 50% van de aandelen in handen en dus mogen ze alle voorstellen blokkeren.

    De verhoging van het bod op het aandeel had dus helemaal niet gehoeven en het is niet meer dan hoffelijk wat HAL doet; ik het management van Boskalis weet maar al te goed dat de macht al lang niet meer in eigen handen is en in deze "mammoet tanker" valt heel veel verbetering te maken.

    Het voorstel van een aandelentransactie zou niet in het belang zijn van het huidige HAL team, omdat ze dan alsnog hun cashpot niet kwijt raken.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

127,800 27 jan
+2,200 +1,75%
Premium

Tegenvaller voor HAL

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links