Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Resultaten Eurocommercial Properties in de lift

Resultaten Eurocommercial Properties in de lift
Beeld: Eurocommercial Properties

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft in de eerste helft van dit jaar de resultaten zien aantrekken. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het vastgoedbedrijf.

In de eerste jaarhelft lagen de bezoekaantallen van de winkelcentra van Eurocommercial Properties op circa 88 procent van het niveau van voor de coronacrisis.

De huurinkomsten kwamen uit op 101,2 miljoen euro tegen 98,0 miljoen euro een jaar eerder.

Verder slaagde het vastgoedfonds erin om bij nieuwe contracten de huren met 4,3 procent te verhogen.

Het directe resultaat steeg op jaarbasis van 46,8 miljoen naar 62,7 miljoen euro, of 1,21 euro per aandeel. Dat was een jaar eerder nog 0,95 euro per aandeel.

Het indirect resultaat kwam over de afgelopen periode uit op 109,4 miljoen euro tegen een verlies van 29,0  miljoen een jaar eerder.

Zo kwam het totale resultaat uit op 172 miljoen euro tegen 17,8 euro over de eerste helft van 2021.

Eurocommercial Properties zei dat nog altijd 1,5 procent van de ruimtes niet verhuurd is. Dat is gelijk aan het niveau per 31 december 2021.

Dividend

Het bedrijf keerde op 1 juli van dit jaar een contant dividend uit van 1,50 euro per aandeel en één aandeel voor 75 zogeheten scrips, ofwel bestaande aandelen.

Verder wil Eurocommercial in januari 2023 een interimdividend uitkeren van 0,60 euro per aandeel, hetgeen in juli zal worden gevolgd door een slotdividend.

Outlook

Voor het gehele boekjaar gaat Eurocommercial Properties uit van een direct resultaat per aandeel van 2,20 tot 2,30 euro.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag op 21,92 euro. 

Update: om meer informatie over dividend te geven.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUROCOMM.PR. CERT.10EO-50 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2022 08:33
    Omzetten die huurders in Q2 2022 realiseerden lagen ruim 7% hoger (!) dan pré Corona in Q2 2019. Dat is wat belangrijk is. Eurocommercial heeft géén averij opgelopen door Corona. LTV hebben ze nu onder 39% gebracht en de waarde van het vastgoed stijgt langzaam maar gestaag.
  2. DubbeltjeblijftDubbeltje 26 augustus 2022 08:54
    Ik vraag me af waarom de koers niet inmiddels ruim boven 25 (of eigen 30) staat. Zal het de angst zijn dat ook dit najaar Covid weer roet in het eten gaat gooien. Of is men bang voor een massale koperstaking door de uitgeholde koopkracht? Maar zelfs dan nog lijkt 25 euro mij een koopje waarbij in de koers wel heel erg veel onheil is ingeprijst.
    Fundamenteel lijkt ECP alles prima op de rit te hebben.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links