Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deere verlaagt outlook

Deere verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deere & Co heeft de outlook voor heel het lopende boekjaar licht verlaagd. Dit bleek vrijdag bij de resultaten de Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines over het derde kwartaal.

"Vooruitkijkend verwachten we dat de gunstige marktomstandigheden tot in 2023 zullen aanhouden", aldus CEO John May, die echter ook opmerkte dat de verstoringen in de aanvoerketen voor hogere kosten en een inefficiëntie productie zorgen.

Deere verwacht voor het lopende boekjaar een nettowinst van 7,0 tot 7,2 miljard dollar. Bij de vorige kwartaalupdate verhoogde Deere de outlook juist nog van 6,7 tot 7,1 miljard dollar naar 7,0 tot 7,4 miljard dollar. Nog eerder ging de fabrikant uit van een bandbreedte van 6,5 tot 7,0 miljard dollar.

De omzet van Deere steeg afgelopen kwartaal met 22 procent naar 14,1 miljard dollar. Dat was beter dan de consensus, waarin uitgegaan werd van 12,9 miljard dollar.

Deere verdiende bijna 1,9 miljard dollar, een plus van 13 procent op jaarbasis.

De winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 6,16 dollar tegen 5,32 dollar per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. Analisten die vooraf zijn geraadpleegd door FactSet gingen uit van een winst 6,65 dollar per aandeel.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Deere in New York vrijdag 5,0 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deere & Company 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Deere & Company

342,260 20:29
+6,580 +1,96%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links