Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Plussen en minnen bij desinvestering Just Eat Takeaway'

'Plussen en minnen bij desinvestering Just Eat Takeaway'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De desinvestering van het belang in iFood door Just Eat Takeaway levert een gemengd beeld op. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

Zo is de prijs die Just Eat Takeaway ontvangt voor het belang beduidend lager dan verwacht. ING mikte op een bedrag van 2,6 miljard euro, terwijl de maaltijdbezorger slechts  tussen de 1,5 en 1,8 miljard euro ontvangt. "Het feit dat er slechts één serieuze koper was voor het belang, hielp niet mee voor de waardering", aldus Hesselink.

Just Eat Takeaway liet weten de opbrengsten van de transactie volledig te gebruiken voor het versterken van de balans. "Dit is in scherp contrast met de belofte die de maaltijdbezorger deed ten tijde van de overname van Just Eat dat de helft van de opbrengsten naar de aandeelhouders gaat", zo stelde de analist. "We denken dat veel aandeelhouders een inkoopprogramma van eigen aandelen hadden kunnen waarderen, gezien de lage waardering van het aandeel Just Eat Takeaway."

Wel positief noemde ING dat de risico's voor de balans nu zijn afgenomen.

Al met al is ING neutraal over de deal.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 24 procent tot 20,70 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 78% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Gaston Lagaffe 20 augustus 2022 16:10
    Prima analist deze Marc Hesselink. Ifood is meer waard maar niet in de huidige situatie. Niet nakomen toezegging 50% naar aandeelhouders bij verkoop Ifood een terechte opmerking (hoewel ik Groen hierin wel begrijp -> toekomstige aflossingen). Een (beperkt) inkoop programma kan te allen tijde uitgevoerd worden dus wie weet.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

16,176 30 sep
+0,770 +5,00%
Premium

Just Eat Takeaway verrast positief

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links