Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, in afwachting van meer bedrijfsresultaten van retailers.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

De Amerikaanse winkelketens Target en Lowe's maken woensdag hun resultaten bekend. De aandacht zal echter vooral uitgaan naar de notulen van de vorige rentevergadering van de Federal Reserve, toen de beleidsrente voor de tweede maand op rij met 75 basispunten werd verhoogd.

Recente signalen van een afkoelende inflatie laten beleggers hopen op een minder agressieve houding van de Fed. "Beleggers zullen op zoek gaan naar hints dat de Fed het tempo van renteverhogingen kan vertragen nu de inflatie minder snel stijgt", zei Geetu Sharma van AlphasFuture.

De volgende rentevergadering van de Fed is pas over vijf weken en volgens Sharma zijn er meer inflatiecijfers nodig voordat men hier iets zinnigs over kan zeggen. Volgens OANDA zullen de notulen laten zien dat een derde grote renteverhoging met 75 basispunten nog zeer duidelijk op tafel ligt.

ING denkt dat de notulen de dollar kunnen helpen, omdat de markt nu een verlaging van de beleidsrente in de tweede helft van 2023 inprijst, van 3,6 naar 3,2 procent. Als de notulen deze marktverwachting ontkrachten, kan de dollar stijgen, denken de valuta-analisten van ING.

De olieprijs steeg iets. Een september-future West Texas Intermediate werd 0,9 procent duurder op 87,36 dollar, terwijl Brent-olie voor oktober 0,8 procent steeg tot 93,09 dollar. Dit is nog altijd het laagste niveau sinds enkele dagen voor de Russische invasie in Oekraïne, die de energieprijzen sterk heeft laten stijgen.

De euro/dollar noteerde op 1,0176. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0170 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Lowe’s heeft in het tweede kwartaal een stabiele omzet en winst geboekt en scherpte de outlook voor 2022 aan. Op aangepaste basis kwam de winst uit op 4,67 dollar per aandeel, meer dan de 4,58 dollar waarop analisten rekenden. Het aandeel Lowe's lijkt bijna 3 procent hoger te gaan openen.Citigroup heeft Aveline San benoemd als hoofd van zijn activiteiten in Hongkong en Macau. De bank wil zijn vermogensbeheertak in die regio uitbreiden.

Elon Musk, topman van Tesla, heeft getweet dat hij het Engelse voetbalteam Manchester United wil kopen, om kort daarna te tweeten dat het een grap was. Musk staat bekend om verwarrende tweets die door sommigen als koersgevoelig zouden kunnen worden aangemerkt. Een serieus overnamebod op het socialemediaplatform Twitter trok hij in, waarna Twitter naar de rechter stapte. Musk schreef: "Voor de duidelijkheid, ik steun de linkerhelft van de Republikeinse partij en de rechterhelft van de Democratisch Partij!" Gevolgd door: "Ik koop trouwens ook Manchester United, graag gedaan."
 
Een dochterbedrijf van Johnson & Johnson heeft faillissementsbescherming aangevraagd naar aanleiding van 38.000 claims dat zijn talkproducten kanker zou veroorzaken. Deze juridische strategie zou de enige optie zijn om alle claimende partijen relatief snel een compensatie te kunnen bieden.

in een rechtszaak tegen 3M hebben advocaten kritiek geleverd tegen het inkopen van aandelen, terwijl een massaclaim loopt na een faillissement van een dochterbedrijf.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag overwegend hoger. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 4.305,20 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 34.152,01 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent op 13.102,55 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. EK-sight-ing-trader 17 augustus 2022 13:13
    tja de futures wijzen wel vaker omlaag, maar net als gisteren aan het einde vd dag staat de USA er weer beter voor, maar de rest vd wereld achterlatend met negatieve cijfers om dat men ozo bang is dat de USA zakt. Gisteren ook al zo. is het niet zaak onze eigen koers (letterlijk) te varen ipv america laten bepalen wat onze koersen moeten doen...
    waarom mee lopen in hun pas ??
  2. Markt criticus 17 augustus 2022 13:32
    Omdat daar veel geld mee gemoeid is voor de big boys. Als je zoals ik al maanden de koersverlopen van sommige fondsen bij houdt kan je enkel tot de conclusie komen dat er gemanipuleerd wordt! Omdat ik veel aan daytrading doe pak ik echter wel serieus geld maar je moet enorm alert zijn!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links