Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna 3 procent groei Nederland

Bijna 3 procent groei Nederland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 2,6 procent gegroeid, in vergelijking tot het eerste kwartaal. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Volgens het CBS droegen de export en de consumptie door huishoudens positief bij aan deze groei. Aan het begin van het eerste kwartaal van dit jaar hadden bijvoorbeeld de horeca, de niet-essentiële winkels en contactberoepen nog te kampen met een lockdown.

In juni 2022 hebben consumenten 5,2 procent meer besteed dan in juni 2021. De export kwam 3,8 procent hoger uit dan vorig jaar in juni. En volgens het CBS zijn de omstandigheden voor export in augustus "wat gunstiger" dan in juni.

Op jaarbasis lag het Nederlandse bruto binnenlands product in het tweede kwartaal zelfs 5,3 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 M357 17 augustus 2022 14:33
    Het is kwartaal op kwartaal en geeft dus een zwaar vertekend beeld omdat er in het eerste kwartaal nog Corona lockdowns waren en hierin schuilt dus meteen het gevaar omdat iedereen nu denkt dat het goed gaat en op het verkeerde been wordt gezet. In het volgende kwartaal knalt dit cijfer naar beneden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links