Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs onder druk

Olieprijs onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Bij een settlement van 89,41 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 3 procent goedkoper. 
 
"De macrodata uit China brachten geen goed nieuws voor het zwarte goud", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Naast zwakke Chinese data waren er ook teleurstellende economische cijfers uit Amerika, waar de Empire State index flink verzwakte.

"Naast de bovengenoemde twee factoren, zijn de verwachtingen rond de Iraanse nucleaire deal een belangrijke factor die ook de huidige lagere olieprijzen drijft", aldus Aslam.

Volgens de marktkenner hebben handelaren er vertrouwen in dat er een deal gaat komen, waardoor er weer meer Iraanse olie de markt inkomt.

"De VS en haar bondgenoten hebben weinig keus omdat de vraag naar olie zal toenemen naarmate we richting het einde van de zomer gaan. Met de sancties tegen Russische olie zijn de keuzes beperkt. De angst voor extra aanbod dat op de markt komt, drukt de prijzen", aldus Aslam.

Verder merkte marktanalist Michael Hewson van CMC Markets op dat de gasprijzen in Europa hoog blijven, vanwege de zorgen over verstoringen in de toekomstige gaslevering door Rusland. "Hoewel de prijzen in de VS nu in een minder hoog tempo lijken te stijgen, is het ergste voor Europa waarschijnlijk nog niet achter de rug", aldus Hewson.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. hvanv 15 augustus 2022 22:25
    Jan, ik begrijp je reactie, maar ook Israël heeft rekening te houden met de internationale verhoudingen. Voorlopig gaan ze niets doen. Anders verspelen ze hun krediet. Via de stille weg saboteren ze al jaar en dag het atoomprogramma.
    Als Iran akkoord gaat dan komt er weer meer toezicht op het atoomprogramma. Dat is niet verkeerd.
    Een akkoord met Iran is nu van zeer groot belang voor de europese gemeenschap. Ook dat is helaas een onderdeel van een politiek spel.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links