Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Empire State index keldert onverwacht

Empire State index keldert onverwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De index van de Federal Reserve van New York voor de industrie in de regio New York is in augustus onverwacht diep teruggevallen in de rode cijfers. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van 11,1 positief in juli naar 31,3 negatief.  Er was vooraf door economen gerekend op een veel beperktere daling tot 5,0 positief, nadat deze index in juli weer in de positieve cijfers was gekomen.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

De index voor nieuwe orders daalde zeer sterk, van 6,2 in juli tot -29,6 in augustus. Ook de deelindex voor de werkgelegenheid daalde. 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links