Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opbrengsten Volksbank in de lift

Opbrengsten Volksbank in de lift
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Volksbank heeft in de eerste helft van 2022 de opbrengsten zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de halfjaarcijfers van de bank met onder meer de merken SBS, ASN en Regiobank.

De opbrengsten stegen op jaarbasis met 11 procent naar 463 miljoen euro. Vooral het hypotheekbedrijf wist flink te groeien. Ook namen de inkomsten uit provisies en beheervergoedingen met 20 procent toe. De winst kwam daarnaast uit op 95 miljoen euro, een miljoen meer dan in de eerste helft van 2021. 

De Volksbank wist de kosten flink te drukken en de efficiency-ratio daalde in de verslagperiode van 77,2 procent naar 69,8 procent. In 2025 moet dit percentage gedaald zijn naar de range van 57 tot 59 procent.

De Tier 1-kernkapitaalratio bedroeg 20,8 procent tegen 22,7 procent eind 2021, mede door een toename van risicogewogen activa. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links