Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vrije kasstroom Aegon fors hoger dan verwacht'

'Vrije kasstroom Aegon fors hoger dan verwacht'
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een fors hogere vrije kasstroom geboekt, terwijl ook de operationele winst meer dan verwacht steeg. Dit oordeelde analist Jason Kalamboussis van ING donderdag.

De operationele winst kwam in het tweede kwartaal uit op 538 miljoen euro tegen de door de consensus voorziene 483 miljoen euro. De kasstroom bedroeg 391 miljoen euro, waar 327 miljoen euro werd verwacht.

"Zeer sterke resultaten", oordeelde de analist, "die de consensusverwachtingen over het algemeen ruimschoots overtroffen." Ten opzichte van de verwachtingen van ING waren de verschillen evenwel beperkter.

"De cijfers bevestigen onze visie dat Aegon een veel hogere kasstroom kan realiseren, waardoor de outlook omhoog kon."

Aegon verwacht dit jaar een operationele kapitaalaanwas van 1,4 miljard euro, waar eerder werd gemikt op 1,2 miljard euro. Ook verwacht de verzekeraar een totale vrije kasstroom over de periode 2021 tot 2023 van ten minste 2,2 miljard euro. Dat is beduidend meer dan de 1,4 tot 1,6 miljard euro waar tijdens een beleggersdag in 2020 nog op werd gerekend.

ING handhaafde het koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,30 euro. Het aandeel Aegon schoot donderdagochtend 8,0 procent omhoog tot 4,81 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 100% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,063 17:35
-0,135 -3,22%
Premium

Goednieuwsshow bij Aegon

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links