Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thyssenkrupp verlaagt outlook

Thyssenkrupp verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Thyssenkrupp heeft de winstverwachtingen voor 2022 verlaagd, vanwege de impact van de hogere rentes. Dit maakte het Duitse industriële conglomeraat donderdagochtend bekend met de vrijgave van cijfers.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de aangepaste EBIT 721 miljoen euro tegen 266 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 26 procent tot krap 11 miljard euro. Analisten mikten op een aangepaste EBIT van 705,4 miljoen euro bij een omzet van 10,5 miljard euro.

De volumes bij de Europese staalactiviteiten waren wel lager, door tekorten en een zwakkere vraag, terwijl de omzet en order intake juist aantrok door de hogere prijzen.

Onder de streep bedroeg de winst 76 miljoen euro, beduidend minder dan de 125 miljoen euro een jaar eerder. De forse terugval in de winst had vooral te maken met afschrijvingen als gevolg van de scherpe rentestijging.

Als gevolg verwacht Thyssenkrupp dit jaar een hoge driecijferige nettowinst te boeken, terwijl eerder nog een winst van minstens 1 miljard euro werd voorzien. De andere doelen voor dit jaar werden gehandhaafd, waaronder een aangepaste EBIT van minstens 2 miljard euro.

De vrije kasstroom, voorafgaand aan fusies en overnames, zal nog steeds circa 500 miljoen euro negatief zijn. Voorafgaand aan de oorlog in Oekraïne mikte Thyssenkrupp op een positieve kasstroom dit jaar, na jaren van uitstroom.    

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Mondiale staalproductie in de lift
  2. 23 feb Mondiale staalproductie daalt opnieuw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ThyssenKrupp 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links