Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Amerikaanse inflatie zeldzame meevaller'

'Amerikaanse inflatie zeldzame meevaller'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De daling van de Amerikaanse inflatie van 9,1 naar 8,5 procent is een meevaller. Dit stelden analisten van ING woensdag.

"Een zeldzaam positieve verrassing", noemden zij het zelfs, te danken aan lagere brandstofprijzen en vliegtickets. Maar ook kleding en educatie werd goedkoper.

En nu de benzine ook in augustus goedkoper wordt, daalt deze maand de inflatie vermoedelijk opnieuw, aldus ING.

"Maar de kerninflatie is lastiger", waarschuwt de bank, wijzend op de oplopende arbeidskosten, waardoor de kerninflatie in juli op 5,9 procent bleef. "Dit zorgt dat de Fed agressief blijft verkrappen."

Maar voordat de Fed in september een nieuw rentebesluit neemt, komen er nog veel cijfers voorbij, zoals een banenrapport en een nieuw inflatiecijfer.

"Echter de inflatie blijft ver verwijderd van de doelstelling, de economie voegde meer dan een half miljoen banen toe afgelopen maand en de economische groei lijkt in het derde kwartaal re herstellen", schreef ING. Dan ontwikkelt de export zich per saldo ook goed en vormen voorraden een minder groot probleem, en dus ziet ING voldoende aanleiding voor de Fed om ook in september de rente met 75 basispunten te verhogen.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalt woensdagmiddag naar 2,722 procent. De euro/dollar handelt op 1,0316.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 beleggertje2020 10 augustus 2022 20:56
    Slecht nieuws wordt geinterpreteerd als GOED nieuws , totdat de bubbel ineens barst . Ik wacht met vnl heel veel cash ( ca 450K Euro ) aan de wal totdat de bubbel echt uit elkaar spat . Heb mooi mijn zegeningen geteld in beleggen de afgelopen decennia . Er wordt steeds meer fakenews geboren op de beurzen. Een piepkleine meevaller is veels te weinig om te geloven dat de inflatie wel onder controle gaat komen . Als de olieprijzen in de aanloop naar de winter blijven stijgen en daarnaast de personeels-tekorten chronisch blijven bij een peanutsrente maar wel een inflatie van rond de 10% dan worden de rapen dadelijk toch flink gaar op de beurzen is mijn inschatting. . Slap FED-beleid met oerslap ECB beleid die nauwelijks iets doen aan seriueze renteverhogingen houden de economie zwaar oververhit ( nog meer personeelstekorten, zeer slecht voor groeiaandelen lijkt mij)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links