Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse inflatie gedaald

Amerikaanse inflatie gedaald
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli minder hard gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De consumentenprijzen maakten afgelopen maand een pas op de plaats op maandbasis, na een stijging van 1,3 procent in juni. Op jaarbasis stegen de prijzen met 8,5 procent, tegen 9,1 procent een maand eerder. 

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in juli 0,3 procent op maandbasis. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 5,9 procent tegen eveneens 5,9 procent een maand eerder.

De verwachting voor de inflatie lag op maandbasis op 0,2 procent. De verwachting voor de kerninflatie lag op 0,5 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. rolo84 10 augustus 2022 14:53
  Fietsten we eerst tegen een berg met een stijgingspercentage van 9,1% nu mag de spanning weer wat van de beentjes :S met een hellingspercentage van 8,7%. In de Alpen weet je dat je ooit een top gaat bereiken en mag afdalen (deflatie). In de financiele wereld heeft men liever dat de top nooit bereikt wordt en mikt men op stukjes vals plat zodat de fietser weer een beetje kan herstellen en stopt bij de berghutjes onderweg om de verbrande calorieen aan te blijven vullen
 2. bergen333 10 augustus 2022 18:09
  quote:

  HogerOfLager schreef op 10 augustus 2022 15:15:

  Jongens wees toch eens wat nauwkeuriger
  Amerikaanse inflatie gedaald
  Hoe kun je in deze tijd zo'n kop neerzetten?
  De inflatie in US is 8,5%. Dat is een nivo dat we alleen bij een bananenrepubliek verwachten.
  De Inflatie is idd gedaald, op jaarbasis, van 9.1% naar 8.5%. Het tempo van de inflatie is gedaald, oftewel: de consumentenprijzen zijn in juli minder hard gestegen. Er staat dus niet: de consumentenprijzen zijn gedaald!
  Overigens: inflatie is niet gebonden aan 'bananenrepublieken'. De inflatie was midden jaren '70 12-15 procent, zowel in de VS als in Europa.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links