Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays start volgen Aperam met verkoopadvies

Barclays start volgen Aperam met verkoopadvies
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Barclays is woensdag gestart met het volgen van Aperam met een Onderwogen advies en een koersdoel van 29,00 euro.

Analisten van de Britse bank zijn gestart met het volgen van de Europese roestvrijstaalsector. Zij verwachten dat op korte termijn prijsdruk in de sector de aandelenkoersen ook zal drukken. "We zitten nog altijd in een vroege fase van een groeivertraging en staalaandelen presteren in dergelijke fases meestal niet bovengemiddeld goed“, aldus de analisten.

Volgens Barclays is bij veel staalaandelen al een recessie ingeprijsd. "Het is daarom belangrijk om selectief te zijn, waarbij we de voorkeur geven aan bedrijven met lage energiekosten, blootstelling aan de VS en de potentie om op eigen kracht te groeien", aldus Barclays. Aperam heeft vooral blootstelling aan Europa en Brazilië en daar zijn de risico’s volgens de bank groter dan in de VS.

Barclays heeft een Overwogen advies geplakt op Outokumpu en een Gelijkgewogen advies op Acerinox. Het aandeel Aperam steeg vanochtend met 0,4 procent tot 30,79 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 augustus 2022 17:09
    Ook aperam, doet gelukkig wat nu overal op de beurs gebeurd, hoe slechter het verhaal, hoe harder de koers stijgt, dat verwondert me trouwers wel, olie davert met elk recessie zuchtje naar beneden en metaal trekt er zich geen malle moer van aan, terwijl toch voor beiden, er een zelfde gevolg zal zijn!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

25,320 17:35
-0,260 -1,02%
Premium

Wat te doen met Aperam in deze marktomstandigheden?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links