Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik NN Group: verzekeraar weet vermoedelijk meer kapitaal te genereren

Vooruitblik NN Group: verzekeraar weet vermoedelijk meer kapitaal te genereren

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in de eerste jaarhelft van 2022 vermoedelijk iets meer kapitaal gegenereerd. Dit verwachten analisten in aanloop naar de halfjaarcijfers die donderdag voorbeurs verschijnen.

Analist Benoit Pétrarque becijferde dat de verzekeraar 0,8 miljard euro kapitaal genereerde in de eerste helft van dit jaar. In dezelfde periode in 2021 wist NN Group voor 780 miljoen euro aan kapitaal te genereren. Analisten van Berenberg rekenen zelfs op een kapitaalgeneratie van 875 miljoen euro.

De impact van hogere spreads op hypotheken en van de hogere marktrente zal pas in de tweede helft van het jaar goed duidelijk worden, denkt Pétrarque.

De kaspositie zou uitkomen rond 2,6 miljard euro, tegenover 2,0 miljard euro aan het eind van 2021, denken zowel Kepler als Berenberg. Volgens Kepler vergroot dit de kans op een nieuw aandeleninkoopprogramma.

Verder rekent Pétrarque op een daling van de solvabiliteit in de eerste helft van het jaar van 213 naar 201 procent, waarvan 9 procentpunt toe te schrijven zou zijn aan de impact van de financiële markten.

In de eerste helft van 2021 behaalde NN Group een operationeel resultaat van 1,12 miljard euro en een nettowinst van ruim 1,4 miljard euro.

Outlook en dividend

NN Group streeft ernaar om in 2023 1,5 miljard euro aan kapitaal te genereren op jaarbasis. Berenberg wijst erop dat dit in 2021 al lukte, toen er bijna 1,6 miljard euro in de boeken kwam.

NN Group zal zijn doelen voor 2023 waarschijnlijk overtreffen en dus blijft de dividendgroei hoog, aldus analist Michael Huttner van Berenberg, die rekent op een dividendstijging van 10 procent in 2022 en van 7 procent in 2023, na eveneens 7 procent stijging in 2021.

Berenberg en Kepler hebben beide een koopaanbeveling op NN.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,690 18 apr
+0,460 +1,09%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links