Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goed gevulde beursagenda

Goed gevulde beursagenda
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich weer opmaken voor een drukke week.

De agenda met bedrijfscijfers is komende week weer flink gevuld. Maandag start de week met de resultaten van PostNL, maar dinsdag is de agenda leeg. Woensdag volgen ABN AMRO, Corbion, CTP en Ahold Delhaize. Die laatste kondigt vermoedelijk aan dat de beursgang van Bol.com van tafel is.

Donderdag is het nog drukker, met Aegon, ForFarmers, NN Group, Ebusco en Fastned.

Vrijdag is de agenda dan weer leeg.

In het buitenland is de agenda vooral gevuld met Duitse bedrijven. In de VS is het zwaartepunt van het cijferseizoen al weer geweest. 

Beleggers letten komende week op cijfers van Hellofresh, energiegiganten E.on en RWE, Disney, Siemens en ThyssenKrupp.

De macro-agenda is ook goed gevuld, hoewel maandag een uitermate rustige dag belooft te worden. Wel kunnen beleggers dan reageren op exportcijfers uit China, die Beijing in het weekend publiceerde.

In dollars nam de export in juli met 18,0 procent op jaarbasis toe, duidelijk meer dan de 15,6 procent die analisten hadden voorzien. De import steeg met 2,3 procent, wat beduidend minder was dan de 3,8 procent die analisten hadden verwacht.

Het Chinese handelsoverschot kwam in juli uit op 101 miljard dollar, ruim 10 miljard dollar meer dan waarop analisten hadden gerekend.

Woensdag let de markt op de inflatie in China, Duitsland en de VS. Donderdag moeten oliebeleggers scherp zijn, als zowel IEA als OPEC met een maandrapport komt. Ook staan er Amerikaanse producentenprijzen op de rol.

Vrijdag is de industriële productie in het VK en de eurozone aan de beurt, net als de Franse inflatie en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt kopen 10 stemmen
AMX 56% zegt kopen 9 stemmen
ASCX 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Jelle Trader 7 augustus 2022 16:25
  Indices en stocks hebben een mooie bounce laten zien. Zo'n zes weken geleden, AEX 632, waren velen van mening dat AEX 580 'binnenkort in het theater' zou verschijnen. AEX 632 bleek de bodem te zijn.

  Nu vindt the opposite plaats: AEX ruim boven 700, zo'n 16% hoger, je raad het al, de beroemde AEX 1000 en de campingrally wordt weer van stal gehaald. Thans is de verhouding risico versus rendement (Risk Reward Ratio red.) substantieel en loopt voor de korte termijn tegen z'n grenzen aan.

  Precaire zaken (oplopende inflatie, negatieve outlooks bedrijven, oorlogshandelingen Oekraine/Rusland enz.) welke de daling begin dit jaar hebben ingeleid, zijn nog steeds valide, sterker nog, het lijstje wordt enkel groter. Droogte zorgt voor tegenvallende oogsten, gevolg hogere voedselprijzen. Lage rivierwaterstanden verhinderen efficiente doorgang van goederen wat de kosten transportkosten fors laat oplopen.

  Nu de vakantieroes bijna is uitgewerkt keert de harde realiteit weer terug. Geo politiek zijn er helaas nieuwe wrijvingen ontstaan,(China-Taiwan, Gaza onlusten en Noord Koreaanse rakettesten). Fors gestegen energie en voedselprijzen zijn een aanslag op het besteedbare inkomen van velen. Wellicht volgen kasonttrekkingen om het inkomen aan te zuiveren, dus de money flow kan snel van richting veranderen. Daarnaast vertonen trendvolgende technische indicatoren voor de indices en een aantal stocks stijgingsvertragingen.

  Any way, je hoort wel eens: The market climbs by a wall of worry,....maar je kunt ook snel over the top hard down to eart gaan,....

  Bijlage: AEX grafiek van 4 augustus.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 18:05
  661,38
  -0,46% -3,07
 2. AMX 18:05
  873,83
  +0,04% +0,33
 3. ASCX 18:05
  1.166,28
  -0,01% -0,08

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links