Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstdruk bij Zalando

Winstdruk bij Zalando
Beeld: Zalando

(ABM FN-Dow Jones) Zalando heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst zien teruglopen, door margedruk, maar de outlook voor heel het jaar bleef gehandhaafd. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Duitse online retailer.

In het afgelopen kwartaal boekte Zalando een nettowinst van 14 miljoen euro, beduidend minder dan de 120,4 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste EBIT daalde op jaarbasis van 184,1 miljoen tot 77,4 miljoen euro.

De zogeheten bruto merchandise volume bleef min of meer gelijk op 3,78 miljard euro, waarbij Zalando wees op een moeilijke vergelijkingsbasis en uitdagende macro-economische factoren waaronder een lager consumentenvertrouwen, verstoringen in de aanvoerketen en de hoge inflatie. De omzet liep met 4 procent terug tot 2,6 miljard euro.

In juni waarschuwde Zalando nog dat de kwartaalresultaten vermoedelijk onder de verwachtingen van analisten zouden uitkomen. De consensus mikte namelijk op een groei van 5 procent van de bruto merchandise volume en een aangepaste EBIT van 104 miljoen euro. Zalando zei toen dat het op korte termijn geen herstel voorzag in het consumentenvertrouwen.

Zalando bevestigde vandaag de in juni verlaagde outlook voor heel 2022. De retailer mikt op een groei van de bruto merchandise volume van 3 tot 7 procent bij een omzetgroei tot 3 procent en een aangepaste EBIT van 180 tot 260 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 mrt Zalando stelt nieuwe groeidoelen
  2. 02 nov Zalando verlaagt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Zalando SE 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Zalando SE

26,920 19 apr
-0,140 -0,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links