Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Just Eat sprak met private equity

Update: Just Eat sprak met private equity
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft gesproken met private equity, maar er zijn geen directe plannen om het bedrijf van de beurs te halen.

"We voeren veel gesprekken momenteel, dat zal niet verrassen", zei CEO Jitse Groen woensdag in een toelichting aan analisten op de voorbeurs gepresenteerde halfjaarcijfers.

Die gesprekken worden ook gevoerd met private equity, aldus Groen. "Maar dat is alles wat ik daarover kan zeggen", reageerde de topman op vragen van een analist.

Groen benadrukte dat er op dit moment geen plannen zijn om Just Eat van de beurs te halen.

Just Eat Takeaway meldde in de halfjaarrapportage dat het nog steeds kijkt naar een gedeeltelijke of volledige verkoop van Grubhub. Ook wil de maaltijdbezorger af van zijn belang van 33 procent in iFood, maar alleen als de prijs goed is. 

Verder zei de CEO tegen de analisten dat de prijzen bij restaurants nog altijd stijgen als gevolg van de hoge inflatie. En afgelopen kwartaal verhoogde Just Eat ook de tarieven. Die effecten zullen vooral zichtbaar worden in de tweede jaarhelft.

Just Eat ziet in het vergroten van zijn klantendatabase een oplossing om de macro-economische tegenwind het hoofd te bieden.

"We hebben onze EBITDA-outlook voor dit jaar herhaald", benadrukte Groen woensdag. "We boeken erg goede vooruitgang met de EBITDA", voegde hij toe. "We verkeren in goede conditie."

De maaltijdbezorger rekent voor 2022 op een negatieve aangepaste EBITDA-marge van 0,5 tot 0,7 procent. De analistenconsensus rekent op een min van 0,6 procent.

Over de recente deal met Amazon.com zei Groen dat beide partijen enthousiast zijn en dat het Just Eat helpt aan meer klanten te komen, maar dat hij geen getallen kan delen. Maar het zou de CEO verbazen als in het komende jaar geen effecten zichtbaar worden. Daarmee zijn niet alle problemen in de VS opgelost, bedrukte hij.

Update: om meer informatie toe te voegen uit analistentoelichting.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 64% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 DeWalt 3 augustus 2022 12:07
  quote:

  FlashHenk schreef op 3 augustus 2022 12:04:

  Hieronder de transcriptie van het gesprek:

  -"Hallo, met private equity."
  -"Ja, hallo. Met Just Eat."
  -"Ja, mogen kunnen vijf club sandwiches, een Caesar salad, 3 blikjes cola en twee fanta bestellen?"
  -"Ja, is goed."
  Nee meer van " zullen we de tent samen overnemen voor EUR20 Jitse? Dat is 4mrd market cap en dan verkopen we de som der delen daarna samen voor 20mrd...'
 2. forum rang 5 Red_ 3 augustus 2022 12:13
  quote:

  DeWalt schreef op 3 augustus 2022 12:07:

  [...]

  Nee meer van " zullen we de tent samen overnemen voor EUR20 Jitse? Dat is 4mrd market cap en dan verkopen we de som der delen daarna samen voor 20mrd...'
  Moet je wel een koper vinden die zo gek is voor die delen zoveel neer te leggen. Die zijn er niet, anders stond de koers wel 3x zo hoog.
 3. forum rang 6 MD2018 3 augustus 2022 12:47
  quote:

  DeWalt schreef op 3 augustus 2022 12:15:

  [...]
  Kwestie van tijd. nu slecht investeringsklimaat, maar dat wordt snel beter....
  Snel beter…. Of bedoel je dat het zo meteen echt een depressie wordt en alles door het putje gaat! De FED heeft een depressie nodig om de inflatie de grond in te duwen!

  En wat een joker ben je JG er zijn gesprekken met PE…. Jaja echt een grap.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

15,406 17:39
-1,206 -7,26%
Premium

Just Eat Takeaway verrast positief

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links