Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Glansloze resultaten Just Eat Takeaway'

'Glansloze resultaten Just Eat Takeaway'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft glansloze halfjaarcijfers gepresenteerd. Dit stelde analist Giles Thorne van Jefferies woensdag.

De orders vielen in het tweede kwartaal 7 procent lager uit dan waar de consensus op rekende, terwijl de brutotransactiewaarde 3,5 procent tekortschoot.

De outlook voor dit jaar werd door de maaltijdbezorger gehandhaafd. De brutotransactiewaarde zal dit jaar aantrekken met circa 5 procent op jaarbasis. De bezorger rekent ook nog op een negatieve aangepaste EBITDA-marge van 0,5 tot 0,7 procent.

Thorne hoopt tijdens een call met Just Eat Takeaway meer inzicht te krijgen in de voorziene ontwikkelingen voor de tweede jaarhelft. Volgens de analist is er een ommekeer in de groei van de brutotransactiewaarde en de onderliggende operationele resultaten nodig om aan de jaardoelstellingen te kunnen voldoen.

De analist verwacht vandaag wat koersdruk, nadat het aandeel in de afgelopen weken steeg ten opzichte van het dieptepunt.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 56,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 18,80 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 59% zegt verkopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

15,406 17:39
-1,206 -7,26%
Premium

Just Eat Takeaway verrast positief

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links