Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming meldt nieuwe ICD-10 code voor APDS

Pharming meldt nieuwe ICD-10 code voor APDS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming voegt een nieuwe diagnosecode toe aan de International Classification of Diseases, die vanaf 1 oktober van kracht wordt. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdag bekend.

Het gaat om de diagnosecode, D81.82 ? Activated Phosphoinositide 3-kinase Delta Syndrome (APDS) voor het rapporteren van gevallen van geactiveerd fosfoinositide 3-kinase delta syndroom (APDS), een zeldzame primaire aandoening aan het immuunsysteem.

De toewijzing van de ICD-10-CM-code stelt artsen, ‘payers’ en verzekeraars in de Verenigde Staten voor het eerst in staat om een diagnose van APDS toe te voegen aan de medische dossiers van patiënten, wat hen zal helpen in contact te komen met onderzoekers die de prevalentie en het beloop van de ziekte bestuderen.

Bovendien kan de nieuwe ICD-10-CM-code door een specifieke diagnose toe te kennen, helpen bij het vaststellen van de medische noodzaak bij individuele patiënten, waardoor hun toegang tot relevante zorg via Amerikaanse ziektekostenverzekeringen wordt verbeterd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 98% zegt kopen 41 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Pharming Group

1,039 17:35
+0,017 +1,66%
Premium

Pharming speelbal van speculanten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links