Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Amazon overtreft verwachtingen

Omzet Amazon overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amazon noteerde donderdag nabeurs 12 procent hoger, nadat de Amerikaanse e-commercereus de omzetverwachtingen wist te verslaan in het tweede kwartaal.

In de verslagperiode steeg de omzet met 7 procent naar 121,1 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 119 miljard dollar.

"Ondanks de aanhoudende inflatiedruk in brandstof-, energie- en transportkosten, boeken we vooruitgang met de meer beheersbare kosten waarnaar we vorig kwartaal verwezen, met name het verbeteren van de productiviteit van ons fulfilmentnetwerk", zei CEO Andy Jassy in een toelichting. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf "de omzet ziet versnellen."

Onder de streep schreef Amazon een verlies van 2 miljard dollar tegenover een winst van bijna 8 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021. De markt rekende op een winst van 0,12 dollar per aandeel, waar Amazon een verlies van 0,20 dollar rapporteerde.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 3,5 miljard dollar en een omzet van 125 tot 130 miljard dollar. In de huidige verslagperiode kan Amazon de opbrengsten van Prime Day meerekenen.

De markt rekent op een operationele winst van 4,39 miljard en een omzet van 126,49 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Amazon.com

124,250 02 jun
+1,480 +1,21%
Premium

Amazon worstelt met cloud-activiteiten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links