Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marel bevestigt teleurstellend resultaat

Marel bevestigt teleurstellend resultaat
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt ondanks een hogere omzet. Dat maakte de fabrikant van  slachtmachines woensdag nabeurs bekend, nadat eerder deze maand al voorlopige cijfers werden gepubliceerd en een reorganisatie werd aangekondigd. 

CEO Arni Oddur sprak van gemengde resultaten, met enerzijds sprake een record aan nieuwe orders, maar anderzijds tegenvallende resultaten.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 9,6 miljoen euro, in vergelijking met 23,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Tijdens de publicatie van de voorlopige cijfers op 19 juni waarschuwde de vleesverwerker al voor tegenvallende winstmarges.

De EBIT-marge daalde op jaarbasis van 11,8 naar 6,3 procent. De hoge inflatie en de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketens zorgen dat de omzet minder snelt stijgt dan gepland, was de verklaring die het bedrijf eerder deze maand al gaf voor de margedruk.

De omzet steeg op jaarbasis met 21,3 procent van 327,5 miljoen naar 397,3 miljoen euro.

Marel ontving het afgelopen kwartaal voor 471,8 miljoen euro aan orders. Dat is flink meer dan de 421,7 miljoen euro in het eerste kwartaal en de 371,3 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2021.

Inmiddels is het orderboek van Marel voor 774,5 miljoen euro gevuld.

Topman Oddur zei dat Marel de afgelopen kwartalen de prijzen heeft verhoogd, "maar we waren te laat", concludeerde de CEO nu.

Reorganisatie

Om de operationele prestatie op te krikken naar de doelstellingen voor 2023 is door Marel besloten om het personeelsbestand in te krimpen met 5 procent. Hierdoor zullen de jaarlijkse kosten met 20 miljoen euro dalen, terwijl dit eenmalig 10 miljoen euro aan kosten met zich meebrengt.  

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 apr Marel en John Bean boeken progressie
  2. 04 mrt Sebastiaan Boelen benoemd tot CFO Marel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

MAREL

3,180 15:22
-0,030 -0,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links