Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel KPN

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel KPN
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor KPN verhoogd van 3,00 naar 3,20 euro bij een ongewijzigd Houden advies.

Volgens analist Vivien Maquet heeft KPN opnieuw een solide kwartaal achter de rug, met een ommekeer in het zakelijke segment. De positieve trend binnen dit segment wordt volgens de analist aangejaagd door omzetgroei in het mkb en een beperkte omzetdaling binnen LCE & Tailored Solutions. Dit laatste subsegment liet volgens Maquet zo toch een substantiële verbetering zien.

Maquet verhoogde de raming voor de capex-investeringen voor de komende kwartalen licht, vanwege de fasering van investeringen, waardoor de ramingen voor de vrije kasstroom dit jaar onveranderd blijven.

KPN zelf mikt voor dit jaar op een vrije kasstroom van circa 850 miljoen euro. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op "meer dan" 2,4 miljard euro. Eerder werd nog gemikt op een EBITDA van 2,4 miljard euro en een vrije kasstroom van 825 miljoen euro. De outlookverhoging was conform verwachting, aldus Degroof, en de outlook is nu in lijn met de marktverwachtingen. "Als gevolg verwachten we niet dat de consensus zal veranderen", aldus de analist.

Het koersdoel ging omhoog, nadat Degroof de omzetramingen voor het zakelijke segment verhoogde. "We verwachten nu een lichte groei op jaarbasis in 2023 en 2024 en niet langer een lichte daling."

Het aandeel KPN daalde woensdagochtend licht tot 3,28 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

2,772 30 sep
-0,009 -0,32%
Premium

KPN heeft vertrouwen in eigen kracht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links