Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Scherp herstel voor KPN ophanden'

'Scherp herstel voor KPN ophanden'
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal de resultaten zien aantrekken in een jaar dat vermoedelijk in het teken zal staan van een scherp herstel. Dit stelde analist Ulrich Rathe van Jefferies woensdag.

De omzet in het tweede kwartaal viel 1 procent hoger uit dan waar de consensus op rekende, met een omzetdip in de markt voor zakelijke diensten. Het EBITDA-resultaat schoot juist met een procent tekort. Desondanks zag KPN voldoende ruimte om de outlook voor dit jaar te verhogen. 

KPN mikt voor dit jaar op een vrije kasstroom van circa 850 miljoen euro. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op "meer dan" 2,4 miljard euro. Eerder werd nog gemikt op een EBITDA van 2,4 miljard euro en een vrije kasstroom van 825 miljoen euro.

“Dat vertrouwen [van KPN] zal beleggers wat rust geven, al zullen zij benieuwd zijn naar de reden achter de dip in de zakelijke dienstenomzet", aldus Rathe.

De analist merkte op dat KPN geen signalen ziet dat het consumentengedrag verandert en een deel van dip is vooral technisch van aard.

Jefferies heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,99 euro. Het aandeel KPN daalde woensdagochtend met 0,8 procent tot 3,26 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

2,909 28 nov
-0,002 -0,07%
Premium

KPN laat doelstellingen 2023 los

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links