Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Unilever overtreft verwachtingen

Beursblik: Unilever overtreft verwachtingen
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft met de resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar de verwachtingen overtroffen. Dit oordeelde analist Reginal Watson van ING dinsdag.

Een dubbelcijferige prijsstijging in combinatie met positieve valutakoersen zorgden voor een omzetstijging met 17,5 procent op jaarbasis en een onderliggende omzetgroei van 8,8 procent. Op basis van deze beter dan voorziene resultaten, verhoogde Unilever de outlook voor dit jaar van een onderliggende omzetgroei van 4,5 tot 6,5 procent naar meer dan 6,5 procent.

Wel blijft de kosteninflatie in de tweede jaarhelft hoog, zo waarschuwde Unilever, waardoor de operationele marge aan de onderkant van de bandbreedte 16 tot 17 procent kan komen. Volgens ING is dit een realistisch scenario.

Hoewel de outlookverhoging welkom nieuws was, mikte ING al op een onderliggende omzetgroei dit jaar van 6,7 procent bij een operationele marge van 16,4 procent.

"Unilever slaagt er duidelijk in om de kosteninflatie het hoofd te bieden, ondanks dat het ten koste gaat van de vraag", aldus Watson, die het koopadvies op Unilever handhaafde met een koersdoel van 58,90 euro.

Het aandeel Unilever steeg dinsdagochtend met 2,9 procent tot 47,40 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

48,115 09 dec
-0,125 -0,26%
Premium

Unilever blijft de hoeksteen van elke portefeuille

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links