Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooral meer omzet voor Acomo

Vooral meer omzet voor Acomo
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amsterdam Commodities heeft in de eerste zes maanden van dit jaar vooral de omzet zien stijgen, terwijl het nettoresultaat ook nog altijd met 9 procent steeg. Dit meldde de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten dinsdag voorbeurs zonder een outlook voor de rest van het jaar te kunnen geven.

"Deze resultaten werden bereikt onder volatiele marktomstandigheden, gevoed door geopolitieke ontwikkelingen, de aanhoudende gevolgen van corona lockdowns, en een aanzienlijke verandering in de dollar/euro-wisselkoers. De goede halfjaarcijfers getuigen van het robuuste businessmodel van Acomo", stelde de onderneming in een toelichting.

Netto verdiende Acomo over het afgelopen halfjaar 31,2 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 28,6 miljoen euro.

De omzet steeg op jaarbasis dan ook van 620,2 miljoen naar 711,9 miljard euro, een plus van 15 procent. De EBITDA steeg van 53,4 miljoen naar 56,1 miljoen euro, een stijging van 5 procent.

Dividend

Het bedrijf stelde dinsdag een interim-dividend voor van 0,45 euro per aandeel Acomo in contanten. Het aandeel noteert op 29 juli ex-dividend.

Een outlook gaf Acomo niet af. "De impact van de huidige geopolitieke situatie, inflatie, wisselkoersen en COVID-19 lockdowns op de wereldeconomie en de bedrijfsresultaten in de rest van 2022 kan op dit moment niet worden ingeschat."

Het aandeel Acomo sloot maandag op 22,70 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ACOMO 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ACOMO

21,450 27 mrt
+0,200 +0,94%
Premium

Sterke Amerikaanse dollar helpt resultaten Acomo een handje

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links