Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: RoodMicrotec boekt stabiele inkomsten

Update: RoodMicrotec boekt stabiele inkomsten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft in de eerste helft van dit jaar de inkomsten zien stabiliseren, maar wel meer winst behaald. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van het bedrijf.

In het afgelopen halfjaar werden inkomsten geboekt van 7,3 miljoen euro, vergelijkbaar met de inkomsten een jaar eerder. Het bedrijf sprak van een hoog niveau leveringen. Bovendien wist Rood de hogere grondstofprijzen op te vangen met een ontvangen ‘waver’ voor het beheren van de aanvoerketen voor een bedrijf dat van productiefaciliteit wisselt. De winst uit dit project zal in de tweede helft van 2022 worden gerealiseerd. De totale winst zal daardoor aantrekken, zo stelde Rood.

Het EBITDA-resultaat steeg licht van 1,3 tot ruim 1,4 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst van 644.000 euro tegen 437.000 een jaar eerder.

De operationele kasstroom was met 0,3 miljoen euro positief, tegen 0,9 miljoen euro positief in 2021. Deze daling is mede het gevolg van een stijging van het werkkapitaal. De totale kasstroom was met 0,6 miljoen euro negatief. In 2021 was dit nog 0,6 miljoen euro positief.

Het orderboek trok aanzienlijk aan ten opzichte van eind 2021, zonder dit te specificeren. "Dit is bemoedigend en laat zien dat een groot deel van de voorziene stijging in de totale inkomsten dit jaar al zijn gedekt", aldus Rood.

CEO Martin Sallenhag waarschuwde wel dat de tekorten in de halfgeleiderindustrie en logistieke uitdagingen nog steeds een impact kunnen hebben op het behalen van de doelstellingen dit jaar.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links