Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASMI meldt record aan orders

ASMI meldt record aan orders
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het tweede kwartaal van 2022 het omzetdoel gehaald en boekte ook een recordaantal orders. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de halfgeleiderspecialist.

CEO Benjamin Loh was dan ook goed te spreken over de resultaten. Wel merkte hij op dat de markt voor PC’s en smartphones begint te vertragen.

De omzet steeg op kwartaalbasis van 517 miljoen naar 560 miljoen euro. Dat was conform de 540 tot 570 miljoen euro aan omzet waar ASMI zelf op rekende.

De orderinstroom steeg naar een recordbedrag van 943 miljoen euro, van 706 miljoen euro in het eerste kwartaal. 

De brutomarge bedroeg 47,5 procent, nipt lager dan een kwartaal eerder, en het operationeel resultaat was bijna 148 miljoen euro.

De nettowinst bedroeg 160 miljoen euro en genormaliseerd, dat wil zeggen exclusief het belang in het  in Hongkong gevestigde ASM PT, kwam het resultaat uit op 164 miljoen euro, tegenover 146 miljoen euro een kwartaal eerder. In het tweede kwartaal van 2021 bedroeg de genormaliseerde nettowinst 111 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal rekent ASMI op een omzet van 570 tot 600 miljoen euro.

Volgens het bedrijf lossen de problemen in de aanvoerketen zich op, maar wel in een lager tempo dan voorzien. ASMI denkt dat de omstandigheden in het derde kwartaal "uitdagend" blijven.

Verder verwacht ASMI nog altijd dat de omzet in de tweede jaarhelft hoger zal liggen dan in de eerste zes maanden, waarbij het vierde kwartaal beter zal zijn dan het derde.

De markt voor wafer fab-apparatuur zal dit jaar met 15 tot 20 procent groeien, waarbij de kans groot is dat de groei aan de onderkant van deze bandbreedte uitkomt. ASMI denkt harder dan de markt te kunnen groeien.

In 2025 wil ASMI een omzet realiseren van 2,8 miljard tot 3,4 miljard euro, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van 16 tot 21 procent in de komende jaren.

Verder voorziet ASMI tussen 2021 en 2025 een brutomarge van 46 tot 50 procent en een operationele marge van 26 tot 31 procent.

Overname

Begin van de week meldde ASMI de overname van het Italiaanse LPE, een bedrijf dat volgens Degroof Petercam perfect past bij de Nederlandse onderneming. Roeg noemde LPE een groeiaanjager en rekent op 5 procent aan extra omzet.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit
  2. 24 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel ASMI

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 78% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 beleggertje2020 20 juli 2022 19:42
    Ach ja men vergeet nog te vermelden van de grote personeelstekorten t.g.v wanbeleid van de ECB . Ook dat gaat hun winsten ook nog belemmeren. Je kunt wel veel orders hebben , maar wat als je veel personeel tekort komt om die orders fatsoenlijk te kunnen uitvoeren. Tja dan heb je toch wel een behoorlijk groot probleem bij juist wat te hoge KW-verhoudingen en een bearmarkt omdat de Euro zakt terwijl de energieprijzen door het dak gaan !
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASM International

590,000 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links