Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IBM overtreft verwachtingen

IBM overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) IBM heeft het afgelopen kwartaal een 9 procent hogere omzet geboekt. Dit bleek maandag nabeurs uit de cijfers van het Amerikaanse bedrijf.

IBM boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 15,5 miljard dollar, waarmee CEO Arvind Krishna de belofte om het bedrijf weer te laten groeien waarmaakte. Als onderdeel van dit plan stootte IBM vorige jaar een aantal van zijn krimpende activiteiten af.

"We zijn een sneller groeiend, gefocust en gedisciplineerd bedrijf met solide zakelijke fundamentals", voegde CFO James Kavanaugh toe,

De nettowinst steeg het afgelopen kwartaal met bijna 80 procent tot 1,61 dollar per aandeel. De aangepaste winst kwam uit op 2,31 dollar per aandeel. Zowel de winst als de omzet overtroffen daarmee de verwachtingen van Wall Street.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,26 dollar per aandeel op een omzet van 15,1 miljard dollar.

Outlook

Voor het hele boekjaar voorziet IBM een constante groei van de omzet van 5 tot 10 procent, tegen constante wisselkoersen. Het bedrijf voorziet in 2022 een geconsolideerde vrije kasstroom van circa 10 miljard dollar.

Het aandeel IBM noteerde maandag in de elektronische handel nabeurs 2,5 procent lager.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
International Business Machine

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tmaster 19 juli 2022 07:57
    quote:

    Charlemagne schreef op 19 juli 2022 07:30:

    dit is een nogal selectieve weergave, vergeten wordt een verwacht verlies van 3,5 miljard op de koers van de $ omdat veel omzet van buiten de US komt.... nabeurs -/- 5,5% inmiddels......dat tegen constante wisselkoersen in de laatste zin is dus de adder.......
    De daling nabeurs komt omdat het bedrijf de verwachtingen voor de rest van 2022 heeft verlaagd.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

International Business Machines Corp

132,420 02 jun
0,000 0,00%
Premium

IBM zet in op hybride cloud

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links