Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Italiaanse LPE past perfect bij ASMI

Beursblik: Italiaanse LPE past perfect bij ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het Italiaanse LPE past perfect bij ASMI en de halfgeleider krijgt er opnieuw een groeiaanjager bij in de portefeuille. Dit oordeelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam maandag.

Roeg merkte op dat LPE de tweede overname is in korte tijd, maar dat deze deal een veel grotere omvang heeft. De analist vindt LPE een goede toevoeging aan de portefeuille, naast ALD en CMOS Epitaxy.

De overnameprijs lijkt volgens Roeg aan de hoge kant, maar dit is gebruikelijk in de halfgeleiderindustrie. De multiple die ASMI betaalt, ligt ook in lijn met de eigen waardering van de halfgeleider. Roeg hoopt later deze week, tijdens een call met ASMI, meer inzicht te krijgen over de marges van LPE.

De analist zal zijn ramingen aanpassen na de resultaten over het tweede kwartaal, die woensdag nabeurs worden gepubliceerd. Roeg zal dan rekening houden met 5 procent extra omzet, vanwege de overname van LPE.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies op ASMI met een koersdoel van 385,00 euro. Het aandeel steeg maandagochtend met 0,8 procent tot 232,00 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

241,650 17:39
+7,900 +3,38%
Premium

ASMI profiteert van EUV

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links