Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING zet Shell op kooplijst en verhoogt koersdoel fors

ING zet Shell op kooplijst en verhoogt koersdoel fors

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies op Shell verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel eveneens werd verhoogd van 20,50 naar 27,50 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport.

Volgens ING blijven de marktomstandigheden gunstig voor Shell, gezien de aanhoudend hoge grondstofprijzen. Shell kan daar optimaal van profiteren, aldus de analisten.

ING verwacht dat Shell tussen 2022 en 2024 een operationele vrije kasstroom zal genereren van meer dan 50 miljard dollar. Als gevolg daarvan zal Shell in deze periode vermoedelijk 51 miljard dollar teruggeven aan aandeelhouders, in de vorm van 22 miljard dollar aan dividenden en 29 miljard dollar aan aandeleninkopen.

De nettoschuld komt eind 2024 uit op een "marginale" 3 miljard dollar, aldus ING.

Ondanks deze uitzonderlijke vooruitzichten en superieure rendementen ten opzichte van haar belangrijkste Europese concurrenten, wordt Shell momenteel gewaardeerd tegen een gemiddelde multiple van 3,0 op de EV/EBITDA of een premie van 12 procent, wat een aantrekkelijk instappunt betekent.

Met een premie van 25 procent op de EV/EBITDA tussen 2022 en 2024 ten opzichte van de concurrentie, heeft ING het koersdoel verhoogd.

Het aandeel Shell is dinsdag een van de weinige stijgers in een rode AEX en wint 0,5 procent op 24,07 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 90% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. I AM • 12 juli 2022 14:37
    Volstrekt onzin verhaal helaas. EBITDA is pure onzin. Wat nou earning before depreciation & amortization? Voor een toko als Shell is depreciation een hele reële kostenpost. Toch een beetje alsof je een patatfabriek begint en je gaat de kosten van aardappelinkoop niet meerekenen - is net zo raar.

    En dan dat verhaal over die kasstromen, dat somt ook niet lekker op. Ja, Shell had zelfs al op 32€ moeten staan zelfs nu vandaag. Die groene ambities van een paar jaar geleden beginnen nu omhoog te drijven in de vorm van plannen (onderzoek moet gebeuren voordat je een fabriek bouwt, boys). Ik snap niet waarom die afstraffing continue zo extreem moet zijn, Inflatie omhoog is goed nieuws voor shell, commodities zoals olie geven een bepaalde vorm van pricing power waardoor ze nooit echt te korten krijgen in inflatie tijden.

    Jaar op jaar worden bedrijven, gasvelden etc gekocht en stijgt de balance sheet in een positieve richting. Ben van Beurden runt die toko geweldig op het moment, schulden zijn naar nul aan het gaan, assets rijzen de pan uit, ga zo maar door.

    Dus hoe het aandeel op 23€ staat is mij een raadsel. Complete irrationaliteit van de markt. Het beste jongetje van de klas mag op een vreemde wijze niet mee spelen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

25,635 30 sep
+0,290 +1,14%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links