Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerst hoger
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren donderdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 stijgt 1,2 procent op 3.889,78 punten, de Dow Jones index wint 0,7 procent op 31.261,13 punten en de Nasdaq staat 1,9 procent hoger op 11.573,41 punten.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van de laatste dagen voort te zetten.

In de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve benadrukte de centrale bank dat men onverminderd bereid is om maatregelen te treffen om de inflatie omlaag te krijgen. 

"Het woord recessie werd niet genoemd en uit de opmerkingen kwamen ook geen zorgen over een recessie naar voren, wat in groot contrast staat met wat de huidige marktzorgen zijn", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Een belangrijk punt uit de notulen is dat de Fed bevestigde dat het de rente kan verhogen met 50 tot 75 basispunten bij de volgende bijeenkomst, maar dat hierin geen rekening is gehouden met de laatste arbeidscijfers." Op vrijdag verschijnen er nieuwe banencijfers. "Als deze data zwak zijn, dan kan dat de verwachtingen van beleggers en handelaren beïnvloeden", aldus marktanalist Naeem Aslam van Avatrade.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gestegen met 4.000 aanvragen tot 235.000, terwijl de markt rekende op een kleine daling tot 230.000 aanvragen.

Het Amerikaans handelstekort kwam in mei uit op 85,5 miljard dollar, tegen een tekort van 86,7 miljard dollar in april. De export steeg afgelopen maand met 1,2 procent tot 256 miljard dollar, terwijl de import ook steeg, maar minder hard dan de uitvoer, met 0,6 procent tot 341 miljard dollar.
  
De euro/dollar noteert donderdagavond op 1,0153. WTI-olie kost rond de 104 dollar en daarmee ruim 5 procent duurder dan woensdag. De Amerikaanse olievoorraden stegen afgelopen week met ruim 8 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Merck voert vergevorderde gesprekken om Seagen over te nemen voor circa 40 miljard dollar. Het aandeel Seagen noteert 2 procent hoger, terwijl Merck licht daalde.

GameStop noteert 11 procent hoger, nadat het bestuur besloot het aandelen op te splitsen. Voor elk aandeel ontvangen aandeelhouders op 21 juni nabeurs vier nieuwe stukken.

Een faillissementsrechter overweegt een onafhankelijke deskundige aan te stellen voor het evalueren van de massaclaims tegen Johnson & Johnson's vanwege mogelijke kankerrisico's bij het gebruik van babypoeder van het bedrijf. Het aandeel JNJ daalt licht.

Blackstone investeert 400 miljoen dollar in Xpansiv, een platform waarmee beleggers kunnen handelen in de energietransitie, bijvoorbeeld in CO2-rechten en certificaten voor schone energie. Blackstone wint 3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links