Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag lager gesloten, ondanks hernieuwde zorgen over het aanbod.

Brent daalde dinsdag al meer dan 9 procent en WTI verloor meer dan 8 procent, de grootste eendaagse procentuele daling sinds begin maart. 

De daling werd toegeschreven aan de groeiende vrees dat agressieve monetaire verkrapping door de Federal Reserve en andere grote centrale banken als reactie op de aanhoudend hoge inflatie de economie van de VS en de rest van de wereld in een recessie zou kunnen brengen.

Analisten van Goldman Sachs redeneerden echter dat de daling overdreven was in het licht van de krappe voorraden ruwe olie.

"De daling in prijzen en raffinagemarges sinds medio juni zijn nu gelijk aan een prijsstelling, waarbij de markt zijn mondiale groeiverwachting voor de tweede helft van 2022 en 2023 neerwaarts heeft bijgesteld met 1,1 procent", zei de Amerikaanse bank in een rapport. 

"We zijn van mening dat dit overdreven is, terwijl de risico's van een recessie toenemen, komt onze positieve visie voort uit het feit dat het huidige olietekort niet opgelost is, en vernietiging van de vraag door de hoge prijzen [de enige overgebleven] oplossing biedt, aangezien de nog steeds afnemende voorraden kritiek lage niveau's naderen."

"De lage handelsvolumes na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag van maandag heeft de daling mogelijk versterkt", zeiden ze. Volgens analisten waren er ook technische factoren in het spel, waarbij de ruwe futures door belangrijke steunniveau's zakte.

De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,0 procent, ofwel 0,97 dollar, lager op 98,53 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 6 juni 2022 23:00
  Natuurlijk probeert iedereen minder benzine te gebruiken, ook bedrijven zullen hun gebruik kritisch onder de loep nemen, zo helpen de super hoge prijzen het klimaat en voor heel veel mensen is het heel gezond, als ze veel meer de fiets pakken en dat geldt zeer zeker voor het vrouwvolk, tegenwoordig!!
 2. forum rang 4 Campingrally in aantocht 6 juli 2022 21:55
  We gaan naar de 55!

  Rystad Energie

  Analisten van adviesbureau Rystad Energy namen een iets andere mening toe en zeiden dat de olieprijzen vrijwel zeker zullen dalen als er een recessie toeslaat.

  Ze zeiden dat in het meest pessimistische scenario voor prijzen, waarin de vraag sterk daalt maar het Russische aanbod op peil blijft, de olieprijs tegen het einde van 2022 zou kunnen dalen tot $ 55 per vat. Citi maakte gisteren een soortgelijk punt en zei een daling tot $ 65 per jaar- einde is mogelijk.

  "Inflatoire krachten en interventie van de centrale bank wakkeren de angst aan voor een recessie en economische vertraging in grote brandstofverbruikende economieën", zei Louise Dickson, senior analist bij Rystad.

  "Benzine en diesel hebben recordprijzen en de markten zouden binnenkort de vraag kunnen vernietigen als de elasticiteit van de consument negatief wordt."
 3. forum rang 7 suske wiet 6 juli 2022 22:03
  quote:

  jan de vakman schreef op 6 juni 2022 23:00:

  Natuurlijk probeert iedereen minder benzine te gebruiken, ook bedrijven zullen hun gebruik kritisch onder de loep nemen, zo helpen de super hoge prijzen het klimaat en voor heel veel mensen is het heel gezond, als ze veel meer de fiets pakken en dat geldt zeer zeker voor het vrouwvolk, tegenwoordig!!
  Lees je niet ?
  Kolen ,pellet ,bruinkool
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links