Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 25,51 naar 27,79 pond bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een uitgebreid sectorrapport van de Duitse bank.

Analisten van de bank blijven positief over het winstmomentum van de energiereus, terwijl Shell ook de CO2-uitstoot flink terugbrengt. De gas- en LNG-divisie zijn inmiddels de op één na grootste en grootste wereldwijd. Die twee divisies zijn dit jaar vermoedelijk goed voor 46 procent van de EBIT van Shell. 

Deutsche Bank verhoogde de taxaties voor de olie- en gasprijs en de raffinagemarges, waardoor ook het koersdoel omhoog kon. De raming voor de Brent olieprijs ging voor dit jaar met 21 procent omhoog en voor volgend jaar met 18 procent. Voor de Europese gasprijs verhoogde Deutsche de taxaties zelfs met respectievelijk 46 en 91 procent, als gevolg van de situatie met Rusland.

De analisten voorzien dat Shell de beloning van aandeelhouders "significant" zal gaan verhogen, net als sectorgenoten. Deutsche denkt dat Shell tussen 2022 en 2025 69 miljard dollar zal laten terugvloeien naar aandeelhouders door het uitkeren van dividend en het terugkopen van eigen aandelen. Dat is omgerekend 35 procent van de marktkapitalisatie van Shell.

Het aandeel Shell sloot dinsdag in Londen op 20,29 pond.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 89% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Campingrally in aantocht 6 juli 2022 12:08
    De Deutsche Bank wil zeker zijn aandelen Shell snel verkopen met winst voordat de koersval komt.

    Het lijkt de Boa wel met hun enorme irrationele koersdoelen die het absoluut niet gaan halen.

    Als de recessie nog langer gaat duren is het ook mogelijk dat Shell verlies maakt.
  2. forum rang 6 jan de vakman 6 juli 2022 13:29
    Campingrally, ik denk dat je je eigen toch eens een beetje beter en breder moet orienteren, het verhaal van deutse bank heeft heel veel kans om echt uit te komen en dat verhaal van city is zo'n typisch verhaal van analisten, die niet verder kijken, dan het puntje van hun neus, in het verleden heeft een recessie nooit voor een energie prijsval gezorgd en nu de oliemarkt steeds meer moeite krijgt om te leveren, zal dat denk ik zeker niet gaan gebeuren!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

26,200 12 aug
+0,040 +0,15%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links