Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ABN AMRO haalt Aalberts van de kooplijst

Beursblik: ABN AMRO haalt Aalberts van de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft woensdag het advies voor Aalberts verlaagd van Outperform naar Neutraal met een koersdoelverlaging van 61,00 naar 40,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de bank.

Analist Martijn den Drijver verlaagde zijn taxaties voor zowel de omzet als de EBITA in 2022 tot en met 2024. De omzettaxatie voor dit jaar werd met slechts 2 procent verlaagd, maar voor de komende twee jaar met 11 en 10 procent. 

De ramingen voor de EBITA gingen voor 2022 met 7 procent omlaag, maar voor 2023 en 2024 met respectievelijk 28 en 16 procent.

"Want we rekenen op een milde recessie", verklaarde Den Drijver die verlagingen. Die recessie zal in het huidige derde kwartaal beginnen en circa een jaar duren, tot uiterlijk eind 2023.

Circa 47 procent van de omzet van Aalberts is veerkrachtig, maar 53 procent is cyclisch en niet zo veerkrachtig, aldus de analist.

Wel noemt Den Drijver het positief dat de vrije kasstroom van Aalberts ook in een recessie "meer dan robuust" blijft. Daardoor blijft de balans sterk en kan Aalberts zijn aandeelhouders blijven belonen en tegelijk overnames blijven doen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tandsteen 6 juli 2022 12:34
    Mijnheer de Drijver heeft waarschijnlijk te lang onder water gezeten met zijn koersdoel verlaging van Aalberts. Afgelopen week kwam er nog een verhaal op de IEX dat Aalberts zwaar is onder gewaardeerd. Het zou een van de betere bedrijven in de AEX zijn. Dus koersdoel verlagen naar € 40,00 is wel heel simpel dan kan je beter stoppen met adviseren. Gelukkig reageert de koers positief.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AALBERTS NV

40,290 16 aug
-0,020 -0,05%
Premium

Aalberts houdt autonome groei op hoog niveau

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links