Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts stevig

Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts stevig
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Aalberts verlaagd van 80,00 naar 64,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Volgens Berenberg past dit nieuwe koersdoel bij de verwachte toekomstige kasstroom en daarbij rekening houdend met de financieringskosten.

De bank verlaagde de ramingen voor de winst per aandeel voor dit en volgend jaar met minder dan 5 procent, in overeenstemming met de verwachting van Berenberg van een “milde recessie” in de Verenigde Staten en Europa in 2023.

Berenberg stelt dat Aalberts er goed in slaagt om hogere inkoopkosten door te berekenen aan klanten. De analisten berekenden dat van de autonome groei van 9 procent die het bedrijf over de eerste vier maanden van 2022 rapporteerde circa 4,5 procentpunt voor rekening komt van deze prijsdiscipline. Voor heel 2022 voorziet de bank dat 3 tot 5 procentpunt van de omzetgroei voor rekening komt van dergelijke prijsverhogingen.

Verder denkt de bank dat Aalberts vrijwel geen impact ondervindt van de recente coronamaatregelen in China en de oorlog in Oekraïne met een aandeel van 5 procent in de omzet  uit de Aziatische regio en 1 procent uit Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne. Aalberts is met levering en toelevering lokaal ingericht.

De veranderende energiebehoefte als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de sancties voor Rusland kan voor Aalberts in de ogen van Berenberg gunstig uitpakken. Het bedrijf zegt voor ongeveer 60 procent van de winst uit zogeheten eco-vriendelijke gebouwen te halen en dat kan volgens Berenberg goede aansluiting vinden bij de overheidsplannen voor renovatie. Volgens Aalberts is nu van de bouwgerelateerde omzet 70 procent te herleiden naar renovatie. Dat was tien jaar terug 50 tot 60 procent. In het industriële segment, goed voor 40 procent van de groepsomzet, kan Aalberts profiteren van de transitie naar elektrisch en hybride rijden en ook van de aanhoudende hoge investeringen in halfgeleiders.

Het aandeel Aalberts sloot dinsdag op een rood Damrak op 35,75 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 mrt Degroof Petercam zet Aalberts op de kooplijst
  2. 22 feb Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AALBERTS NV

43,180 15:53
-0,820 -1,86%
Premium

Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links