Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs onderuit

Olieprijs onderuit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag sterk gedaald, na berichten dat Rusland genoeg afnemers heeft voor zijn olie, ondanks Westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Een augustusfuture voor een  West Texas Intermediate ruwe olie werd 8,2 procent goedkoper en sloot op 99,50 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dit was de laagste slotkoers sinds april.

De sterke dollar en zorgen over een economische recessie die de vraag naar energie zou laten afnemen droegen bij aan de goedkopere energie. 

De lagere olieprijs in New York was "onvermijdelijk nu de markt een nieuw evenwicht zoekt, terwijl onrust over sancties plaatsmaakt voor de realiteit dat Rusland zijn olie kan verkopen aan nieuwe kopers in Azië", zei Michael Lynch van Strategic Energy & Economic Research. "Ook de impact van de hogere prijzen op de vraag naar olie en op de economie worden steeds duidelijker", volgens Lynch. 

"De markt voor ruwe olie gebruikt de aandelenmarkt vaak als een indicator voor vraag. en de aandelenmarkt stond dinsdag duidelijk onder druk door recessiezorgen", zei Robert Yawger van Mizuho.

Volgens hem blijft de oliemarkt erg krap en zal de olieprijs waarschijnlijk weer opveren naar 110-115 dollar. "De bewegingen omlaag en omhoog zien we sinds de oorlog in Oekraine begon", aldus Yawger.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tmaster 5 juli 2022 22:59
    Dus olie duikt onder de 100 dollars. Inflatie zal flink afnemen. Geen verdere verhogingen nodig. Begin van stabilatie en wellicht is de gevreesde recessie straks ook een stuk minder lang.
    Ook voor de tech sector lijkt het nu opteklaren. Je merkt al dat Videokaarten een stuk beter leverbaar zijn dan een half jaar geleden. Dat is al een eerste indicatie dat chip sector weer langzaam op gang komt. China kan weer langzaam gaan leveren aan de halfgeleider industrie want ook in Shenzhen gaat alles weer open na de covid uitbraak.
  2. forum rang 6 jan de vakman 5 juli 2022 23:09
    Het wordt tijd dat het ook eens in brussel door gaat dringen, dat ze poetin in het geheel geen zeer doen met hun domme energie politiek, china zich krom lacht en europa het niet aan kan janken!!
    Wat de olieprijs betreft sluit ik me aan bij de laatste zegsman, die zal door krapte gewoon weer opveren, mooi moment om shell bij te kopen!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links