Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro naar laagste punt sinds 2003

Valuta: euro naar laagste punt sinds 2003
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag dicht op 1,03 dollar en daarmee op het laagste punt sinds 2003.

"De inkoopmanagersindices uit de eurozone waren niet al te best", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Dat zou de recessie-angst kunnen aanwakkeren", aldus de handelaar dinsdag.

De inkoopmanagersindices in de eurozone bleken voor juni nog wel te wijzen op groei, maar minder dan in mei, en in een aantal gevallen ook minder dan eerder gemeld, zoals in Frankrijk.

Gezien de bewegingen van de dollar ten opzichte van de belangrijkste valuta, lijkt veel van de daling in de eurokoers verklaard te kunnen worden door dollarkracht.

Croonen noemde de renteverhoging van de Reserve Bank of Australia met 50 basispunten vanochtend geen verrassing.

Voor vanmiddag staan voor de Verenigde Staten alleen de fabrieksorders over mei op het programma.

Voor de Verenigde Staten ligt het accent vooral op donderdag en vrijdag met de wekelijkse steunaanvragen en daarna het banenrapport. Woensdagavond worden de notulen van de meest recente vergadering van Federal Reserve gepubliceerd. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. treasury t 5 juli 2022 14:37
  Het is de zwakte van de Euro niet de kracht van de USD...SNB houdt via interventies de Euro nog enigszins op niveau.De sterke revaluatie van de CHF versus Euro is al jaren het bewijs van het 'failliet' van een valuta zonder land...Eens zou de Euro volgens...Zalm etc.. een alternatieve reserve valuta gaan vormen..Het omgekeerde is gebeurd...Euro is meer de oorspronkelijke Franse frcs. Over '10 jaar' krijgen we een omwisseling van 100 Euro naar 1 Nieuwe Euro..Fransen zijn daar goed in...Met tussen de 6 en 10 % inflatie moet dat lukken!!!!
 2. forum rang 5 DWB Happy 5 juli 2022 16:02
  De enige juiste uitleg is dat de wereld vreest voor de oorlog die er gaande is in Europa.,
  risico's in Euro's worden verkleind, men kiest voor de dollar...

  Grappig dat iedereen weer gelijk gaat wijzen naar Europese leiders, de enige waar je echt naar kunt wijzen is Poetin.

  Let op, deze oorlog gaat Europa heel veel kosten, en dan nog maar hopen dat deze niet overslaat naar andere Europese landen oftewel dat we verzeild raken in een wereldoorlog!

  We zitten al dik in een recessie, cijfers komen altijd achteraf, maar wie goed oplet kan het al op een achterkantje van een bierviltje uitrekenen wat er gaande is.

  Dit wordt voor veel mensen heel moeilijk de komende jaren, grote problemen waar onze welvaartsstaat geen vangnetten meer voor heeft.
  Ieder voor zich en god voor ons allen?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links