Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Producentenprijzen eurozone weer minder hard gestegen

Producentenprijzen eurozone weer minder hard gestegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de eurozone zijn in mei opnieuw minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. Dit bleek maandag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Op maandbasis stegen de producentenprijzen met 0,7 procent, nadat in april nog sprake was van een prijsstijging van 1,2 procent. De verwachting van economen voor mei was een stabiel niveau 1,2 procent.

Op jaarbasis liepen de producentenprijzen in april met 36,3 procent op. Dat was in april nog een plus van 37,2 procent, en de verwachting lag op 36,8 procent.

Exclusief de prijzen voor energie stegen de producentenprijzen in mei met 1,3 procent op maandbasis. Ook dit was minder sterk dan de toename met 2,6 procent in april. Op jaarbasis was dit in mei 16,0 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links