Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse inflatie blijft hoog volgens Europese meting

Nederlandse inflatie blijft hoog volgens Europese meting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex in juni uitgekomen op 9,9 procent. Dit bleek vrijdag uit een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In mei was nog sprake van een inflatie van 10,2 procent. 

De reguliere cijfers, inclusief de inflatie volgens de Nederlandse consumentenprijsindex, worden op 7 juli gepubliceerd. 

Om de inflatie tussen landen te kunnen vergelijken, berekenen de lidstaten van de Europese Unie een consumentenprijsindex volgens internationaal afgesproken definities en methoden.

Vooral energieprijzen hadden het afgelopen jaar een prijsopdrijvend effect, maar ook onder meer de prijzen voor voedingsmiddelen zaten in de lift.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Geldaap 1 juli 2022 09:19
  quote:

  maarten030 schreef op 1 juli 2022 08:54:

  Energieprijzen moeten omlaag. Die kwartjes rente gaan nauwelijks verschil maken.
  Die kwartjes rente gaan wel degelijk verschil maken: er moet namelijk zowel in het energienet als ook in energieproductie geïnvesteerd worden en hoe hoger de rente, hoe duurder het project en des te hoger de energielasten. Die renteverhogingen zorgen voor nog meer inflatie totdat de rente zo hoog is dat we een zware crisis krijgen.
 2. forum rang 7 jowi 1 juli 2022 09:27
  Heb al enkele inflatiecijfers van andere EU lidstaten voorbij zien komen. Het lijkt erop dat in NL itt andere EU lidstaten de inflatie hoger blijft. Hebben onze wijze mannen en vrouwen in Den Haag dan toch niet de juiste beslissingen genomen. BIJV max prijzen invoeren. Accijns en energiebelasting tijdelijk op nihil. Daar hebben naast particulieren ook ondernemers wat aan. Die btw verlaging zet voor ondernemers geen zoden aan de dijk en
  dus blijft de door te berekenen kostprijs hoog !!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links