Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FD: Philips ondervindt vertraging in vervanging apneu-apparatuur

FD: Philips ondervindt vertraging in vervanging apneu-apparatuur
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft moeite om de vervanging in de terugroepactie van de apneu-apparaten te realiseren als gevolg van de tekorten aan chips en andere onderdelen. Dit schreef het Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een mail van leverancier van medische hulpmiddelen Mediq aan cliënten vorige week.

Mediq is volgens FD de belangrijkste leverancier van apneu-apparaten aan Nederlandse patiënten.

Philips dacht vorig jaar de terugroepactie in twaalf maanden tijd te kunnen voltooien. Dat bleek onhaalbaar, onder meer omdat het bedrijf meer apparaten moest terugroepen. Philips hanteert nu een ruimer tijdschema: 90 procent van de apparaten zal voor het einde van dit jaar zijn vervangen.

Om de 5,5 miljoen apparaten zo snel mogelijk te verruilen, heeft Philips zijn productiecapaciteit uitgebreid van één miljoen apneu-apparaten per jaar naar drie miljoen, aldus de krant.

Maar het technologieconcern zegt veel hinder te ondervinden van een wereldwijd tekort aan chips en andere onderdelen. Logistieke problemen die veelal verband houden met coronamaatregelen in China, spelen het bedrijf eveneens parten.

Philips begon vorig jaar juni met de omruil- en terugroepactie en eerder deze week kwam het concern met een update. Nieuwe testen laten vooralsnog zien dat de kans op het afbrokkelen van het schuim dat wordt gebruikt in de eerste generatie DreamStations, lijkt mee te vallen. Wel werd vastgesteld dat reiniging van de apparaten met ozon de schuimafbraak verergert.

Analisten reageerden verdeeld op de update van Philips.

De kans dat het schuim loslaat en voor problemen zorgt, is klein, en dat is een meevaller, aldus UBS. Maar de eerste generatie DreamStations, en die zijn goed voor het merendeel van de getroffen apparaten, zakte voor drie andere toxische testen, waar eerdere data slechts op één wezen. 

Volgens Deutsche Bank blijft het aandeel onder druk staan zolang de problemen met de apparatuur niet van tafel zijn.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 maarten030 1 juli 2022 08:58
  (strong) buy jongens!

  Ik heb toch van meerdere professionele beleggers geleerd om een Farmaceut direct te verkopen als er rechtszaken spelen. Helaas heeft Niels de aandelen zelf in bezit en daarom is die te "koppig" om zijn verlies te nemen. Trekt daarmee andere aandeelhouders mee het ravijn in.

  Maarrrr tijdens de Podcast zal IEX wel weer meermaals herhalen dat beleggers zelf moeten nadenken en niet IEX de schuld moeten geven. Feitelijk zeggen ze daarmee dat de adviezen met een korreltje zout genomen moeten worden.
 2. pmepme_ 1 juli 2022 13:14
  De problemen met de dreamstation gijzelen al ruim een jaar dit bedrijf. De koers is inmiddels 60% gezakt. Het einde is helaas nog niet in zicht.
  Beleggers doen het aandeel van de hand; nieuwe beleggers zijn huiverig omdat ernaar een ding duidelijk is: het einde van deze affaire is onbekend. Deze affaire leert maar weer eens wie slecht, te laat of weinig communiceert moer niet versteld staan dat aandeelhouders het bedrijf de rug toekeren.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

19,426 12 aug
-0,114 -0,58%
Premium

Daar is de winstwaarschuwing van Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links