Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sentiment Japanse maakindustrie onder druk - Tankan

Sentiment Japanse maakindustrie onder druk - Tankan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse maakindustrie heeft in juni hinder ondervonden van verstoringen in de aanvoer en de coronmaatregelen die voor Shanghai van kracht waren. Dit bleek vrijdagochtend uit het Tankan-rapport van de Japanse centrale bank.

De sentimentsindex kwam in juni uit op 9, tegen 14 in maart. Deze daling van 5 punten was beduidend minder dan de 12 die door economen was voorzien.

De index vertegenwoordigt het percentage bedrijven dat optimistisch is over de ontwikkelingen in de maakindustrie minus degene die daar juist niet optimistisch over zijn.

Uit het rapport bleek verder dat grote Japanse bedrijven van plan zijn om hun investeringen met 18,6 procent te verhogen in het boekjaar, dat loopt tot maart 2023. In het voorgaande Tankan-rapport was dit slechts 2,2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links