Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Micron behaalt hogere resultaten

Micron behaalt hogere resultaten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Micron Technology heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald maar de outlook was voorzichtig. Dit meldde de Amerikaanse chipfabrikant donderdag nabeurs.

CEO Sanjay Mehrotra sprak van een recordomzet in het derde kwartaal. Hij wees er wel op dat de vraag in de sector onlangs is afgenomen. Micron zal zich daaraan aanpassen in het nieuwe boekjaar. Het bedrijf houdt wel vertrouwen in de vraag naar geheugen en opslag op lange termijn en is goed gepositioneerd om sterke financiële prestaties te leveren. 

In het afgelopen kwartaal boekte Micron een winst van 2,63 miljard dollar tegen 1,74 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 2,34 dollar of 2,59 dollar op aangepaste basis.

Micron zelf rekende vooraf op een aangepaste winst per aandeel van 2,36 tot 2,56 dollar en analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden 2,45 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 7,79 miljard naar 8,64 miljard dollar. De brutomarge lag op 46,7 procent. Dat was een jaar eerder 42,1 procent.

Micron voorspelde vooraf een omzet van 8,5 tot 8,9 miljard dollar in het derde kwartaal. De markt rekende op een omzet van 8,65 miljard dollar.

Voor het lopende kwartaal rekent Micron op een omzet van 6,8 tot 7,6 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 1,43 tot 1,83 dollar.

Het aandeel Micron daalde nabeurs ruim 2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Micron Technology 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Micron Technology Inc

59,150 09 aug
-2,300 -3,74%
Premium

Micron: Koers ver vooruit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links