Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kerninflatie VS daalt

Kerninflatie VS daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse kerninflatie is in mei iets sterker dan voorzien gedaald, terwijl ook de huishoudinkomens iets sterker dan verwacht stegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De PCE kernprijsindex steeg 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een daling tot 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 BultiesBrothers 30 juni 2022 17:42
    Alles wat 'vraag' gedreven was neemt nu wel af. Mensen worden wat terughoudender met hun bestedingen en zullen wat reserves opbouwen/in stand houden opdat de inflatie komend winter keihard ze tegemoet komt in de vorm van een peperdure energie rekening.

    Als je toch nog een beetje wil profiteren van de hoge gasprijzen, koop OCI, die zit lekker met haar fabrieken in het Midden Oosten en Amerika, waar geen Poetin aan de gaskraan kan draaien. Europese kunstmestspeler schalen al af, of stoppen zelf productie. Kunstmestprijzen waren begin dit jaar hoog, zijn wat afgekomen, maar gaan komende maanden weer opzoek naar nieuwe hoogtes. En OCI met een forward P/E van 4 is dus spotgoed. En er komt nog dividend aan in Oktober van zo'n 2 euro...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links